TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Trump, ABD yaptırımlarının Halkbank üzerindeki etkilerinin incelenmesini istedi

Başkan Donald Trump, Hazine Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilettiği kaygılarına hak vererek, ABD yaptırımlarının Halkbank üzerindeki etkisine bakmalarını istedi.
Trump, ABD yaptırımlarının Halkbank üzerindeki etkilerinin incelenmesini istedi
The Hill'in, Demokrat bir senatöre dayandırdığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'a Halkbank ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Habere göre, Erdoğan'ın endişelerine hak veren ABD Başkanı Trump harekete geçerek ekibi ve Hazine Bakanlığını bu konuda bilgilendirdi.

İran'a uygulanan yaptırımları delmekle suçlanan Halkbank için Trump'ın Adalet Bakanlığı’na da benzer bir bilgilendirme yaptığı iddia edildi.

Haberde, Trump'ın Türkiye'ye karşı Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle uyguladığı yaptırımlara Halkbank'ın dahil edilmemesine gerekçe olarak Türkiye'nin yaptığı lobi faaliyetlerinin yanı sıra Erdoğan ile Trump arasındaki sıcak ilişki gösterildi. Trump'ın Halkbank'a yönelik olası yaptırımın etkilerinin araştırılması için de talimat verdiği belirtildi.

Oregon Senatör'ü Ron Wyden tarafından konuyla ilgili sorulara cevap olarak gönderilen yazıda, Hazine Sekreteri Steven Mnuchin’in Nisan 2017’den bu yana üst düzey Türk yetkililerle yaptığı yedi toplantıya değinildi, ancak Senato Finans Komitesi üst düzey Demokratı Wyden, sorulan ve tartışılan diğer sorularla ilgili detay bildirmedi.
Yorum Yazın