TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Fransa'da 397 bin seçmen oy kullanacak

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, "800 bin Türk vatandaşının yaşadığı Fransa’da 397 bin seçmen var" dedi.
Fransa'da 397 bin seçmen oy kullanacak
İHA - Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Fransa’nın başkenti Paris’te 28 Mayıs’ta Türkiye’ de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turu için Türk vatandaşların oy vereceği seçim merkezini Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) heyetiyle ziyaret etti.

Daha sonra Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Serim, Paris’teki oy verme ve konsolosluk işlemleri hakkında bilgi aldığını söyleyerek, vatandaşların oylarını kullanmaları için her şeyin hazır olduğunu belirtti.

Serim, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde olduğu gibi yurt dışından katılım oranında artış beklediklerini ifade ederek, "800 bin Türk vatandaşının yaşadığı Fransa’da 397 bin seçmen var” dedi.

"Tüm tedbirler alındı"
Serim, yurt dışında yaşayan vatandaşların en temel demokratik haklarından biri olan seçme haklarını kullanabilmelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Vatandaşların güven ve huzur içinde en uygun koşullarda oylarını kullanmaları için gerekli tüm tedbirler alındı” dedi.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı tüm vatandaşları oylarını kullanmaya çağıran Serim, oy verme işlemi için sağlanan desteklerden ve işbirliğinden dolayı Fransa makamlarına teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu kapsamında oy verme işlemlerine ilişkin hazırlıkları ve sandık kurulacak merkezleri incelemek için Paris’te bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim’in Fransa ziyareti 20 Mayıs’a kadar devam edecek. Türk seçmenler, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Fransa’da 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanılabilecek.
Yorum Yazın