TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Ankara, hiçbir yaptırımın altında yıkılmayacağını gösteriyor

Rus Ortadoğu uzmanı Aleksandr Vavilov, Ankara’nın Washington’un uyguladığı yaptırımlara karşı direncini ortaya koyduğunu ve hiçbir yaptırımın altında yıkılmayacağını gösterdiğini belirtti.
Ankara, hiçbir yaptırımın altında yıkılmayacağını gösteriyor
İnternet Haber Servisi - Rusya Diplomasi Akademisi'nden Prof. Aleksandr Vavilov, Rus PolitEkspert dergisine verdiği mülakatta ABD ile Türkiye'nin girdiği zıtlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ankara ve Washington'un NATO müttefikleri olduklarına dikkat çeken Vavilov, Türkiye'nin asker sayısı bakımından örgütte ABD'den sonra ikinci konumda olduğunu kaydetti.

'KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMAYA KALKMAZLAR'

Vavilov, "Bu nedenle Türkiye'yi müttefik ve ortak olarak kaybetmek ABD için uygun bir adım olmaz. Evet, sözlü atışmalara, yeni yaptırımlara ve farklı şeylere tanık olacağız, ancak onlar, belli bir sınırı ya da alışılageldik deyişiyle ‘kırmızı çizgiyi' aşmaya kalkışmazlar" diye konuştu.

Vavilov, Ankara'nın Washington'un uyguladığı yaptırımlara karşı direncini ortaya koyduğunu ve hiçbir yaptırımın altında yıkılmayacağını gösterdiğini vurguladı.
ABD, Rahip Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıklamış, yaptırımlar kapsamında iki bakanın ABD'deki mal varlıkları ve mal varlıklarından elde edebilecekleri faiz gelirleri dondurulmuş ve ABD vatandaşlarının bakanlarla herhangi bir iş ve işlem yapması yasaklanmıştı.

Ankara yaptırımları karşılıksız bırakmayacağını duyurmuştu.
Yorum Yazın