TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Almanya Tarım Bakanlığı'ndan DTSO'ya teşekkür beraatı

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, ilimizde tarımın geliştirilmesi amacıyla Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları iş birliği ve projelerden dolayı Teşekkür Beraatı verdi.
Almanya Tarım Bakanlığı'ndan DTSO'ya teşekkür beraatı
Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir’in Teşekkür Beraatı’nı  Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber,  DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’ya takdim etti. DTSO Başkanı Mehmet Kaya,  Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber ziyaretinde ilimizdeki kentte tarımsal üretim ve gıda üretiminin geliştirilmesi için geliştirilen proje öneriler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yapılan görüşmede tarımsal üretimin yapılmadığı dağlık alanlarda fıstık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, kırsal ilçelerde yöresel ürün üreten kadınların ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesi, Diyarbakır afete dayanıklı kentsel gıda  sistemi stratejisinin geliştirilmesi,  tarımsal üretim ve gıda üretimindeki KOBİ'lerin iklim değişikliği, kuraklık ve doğal afetlere karşı dayanıklılıklarının arttırılması ve dijital dönüşümlerinin sağlanması ile tarımsal alanda ürün çeşitliliğinin geliştirilmesi ile ilgili proje taslakları sunuldu. Başkan Kaya, DTSO ile ortak çalışma yaptıkları için Almanya Tarım Bakanlığına teşekkür etti.
Yorum Yazın