TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

11 günde 2 buçuk milyon kişiye Covid-19 testi yapıldı, Çin salgını kontrol altına aldığını söylüyor

Tüm dünyayı saran koronavirüsün ilk çıkış noktası olan Çin, yapılan testler sayesinde Covid 19 salgınının yeni dalgasını kontrol etmeyi başardığını duyurdu.
11 günde 2 buçuk milyon kişiye Covid-19 testi yapıldı, Çin salgını kontrol altına aldığını söylüyor
Euronews'de yer alan habere göre, Başkent Pekin'de yetkililer, 11 gün içinde 2 buçuk milyon kişiye koronavirüs testi yaptıklarını belirterek, kentin bağışıklık haritasını çıkardıklarını söyledi. Bu rakam 20 milyonluk kent nüfusunun yüzde 10'una denk geliyor.

Koronavirüs (antikor) testi sayesinde, test yapılan kişilerle ilgili aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu hakkında bilgi elde ediliyor.

Çinli yetkililer, testlere gıda pazarlarında ve çevresindeki alanlarda başladı.

Daha sonra restoran personeli ve yaklaşık 100 bin teslimat çalışanına test yapıldı. Çin ayrıca, test yapmak için pazarlara yakın olan insanları bulmak adına 'büyük veriler' kullandığını açıkladı.

Şinfadi toptancı gıda pazarında yeni vakaların çıkması sonrası pazarı kapatıp tüm çalışanlara test yapılması talimatı veren yetkililer, 15 Haziran'da pazar yeri yakınındaki 11 konut bölgesini karantinaya almıştı.

Ayrıca ülkenin resmi haber ajansı Xinhua, sadece bir bölgedeki mobil laboratuvarın günde 30 bin test sağlayabildiği belirtildi.

Öte yandan bir gıda dağtım şirketi çalışanları dışında test sonuçlarının büyük ölçüde negatif olduğu açıklandı.

25 Haziran itibariyle Çin'de 19 yeni vaka tespit edildi.
Yorum Yazın