TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

TOKİ, Akgedik'i müteahhit firmaya teslim etti

Yunuskent’in yapımını gerçekleştirecek olan ALBA İnşaat Sahipleri Abuzer Atkın ve Yusuf Atkın, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
TOKİ, Akgedik'i müteahhit firmaya teslim etti
İHA - Manisalıların büyük bir merakla bekledikleri, Akgedik Bölgesi’nde TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan toplu konutların teslim tarihi çok yakında açıklanıyor.

Yunuskent’in yapımını gerçekleştirecek olan ALBA İnşaat Sahipleri Abuzer Atkın ve Yusuf Atkın, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Makamda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber ile Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya da katıldı.

“YUNUSKENTİN ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yunusemre ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Akgedik bölgesinde yapımı gerçekleştirilecek olan 5,500 konutluk TOKİ projemiz YUNUSKENT’te nihayet çalışmaların sonucunu bir yıl gibi kısa bir sürede almaya başladık. 30 Eylül tarihinde ihalesi gerçekleştirilen ilk etap konutlarının inşaatına start verildi. Geçtiğimiz hafta itibariyle TOKİ ile müteahhit firma arasında anlaşma imzalanarak çalışmalara başlandı. Allah nasip ederse önümüzdeki bir aylık süreçte Akgedik bölgemizde şantiye kurulmuş ve YUNUSKENT’in temeli atılmış olacak. Çok kısa bir süre içerisinde burada binalar yükselmeye başlayacak ve yapılan projenin büyüklüğü de ortaya çıkmış olacak. Manisa’mıza ve Yunusemre’mize şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

MÜTEAHHİT FİRMA AKGEDİK’İ TESLİM ALDI
AK Parti Manisa Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, TOKİ projesini hayata geçirerek YUNUSKENT’i inşa edecek olan müteahhit firma sahiplerinin katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, “TOKİ ile anlaşma sağlayan müteahhit firmamızdan yapılacak olan çalışmalar hakkında geniş çaplı bilgi aldık. Bu proje hem Manisa’mız hem de Yunusemre ilçemiz için çok önemli bir proje. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin göreve geldiğinin ikinci günü büyük bir şevkle ve istekle başlattığı hizmet akımının bugün semerelerini görmeye başladık. İnşallah önümüzdeki yaklaşık iki yıl içerisinde bu bölgede artık vatandaşlarımızın ikamet etmeye başladığına da şahit olacağız. Yunuskent, gerçek anlamda yeni bir şehir inşa edilerek ortaya çıkacak, Manisa’mızın yeni yüzü olacaktır. İlk defa Manisa’da şehir konseptinde bir toplu konut inşa ediliyor. Bu, TOKİ’nin kendisine ait çıkardığı dergide de önemli bir yer almış durumda… Yunuskent’in ihalesini alan firmamız daha önce de TOKİ’ye 7 binin üzerinde ev teslim etmiş başarılı bir firmamız. İnşallah burada da kazasız belasız bir çalışmayla bu konutları tamamlayacaklar. Kendilerine başarılar diliyor, Manisa’mıza da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TESLİM TARİHİ TEMEL ATMA TÖRENİNDE AÇIKLANACAK
AK Parti Manisa Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, Manisalılar’ın merakla beklediği müjdeyi de vererek, YUNUSKENT’in teslim tarihinin önümüzdeki bir buçuk ay içinde gerçekleştirilmesi planlanan temel atma töreninde açıklanacağını dile getirdi. Berber, “Şimdiye kadar dediğimiz gibi halkımız bize güvensinler ve rahat nefes alsınlar. Şimdiye kadar AK Kadrolar olarak neyin sözünü vermişsek, hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Başkanımız Sayın Çerçi’nin de üzerinde büyük bir özveriyle durduğu TOKİ projesinin hayata geçmesiyle Manisa’daki konut sorununa gerçek anlamda bir neşter vurmuş olacağız. Şimdiden Manisalılar’ımıza hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

MÜTEAHHİT FİRMA ALANDA İNCELEMELERİNİ YAPTI
30 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ilk etap ihalesini alan ALBA İnşaat firmasının sahiplerinden Abuzer Altın, Akgedik bölgesinde incelemelerini tamamladıklarını ve şantiye kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Yunuskent projesi, gerçek anlamda çok önemli ve özel bir proje. Firmamız bugüne kadar yaklaşık 7 bin konutu başarıyla teslim etti. Manisalı halkımızın da içleri rahat olsun. Söz verdiğimiz zamanda kendilerine dört dörtlük dairelerini inşallah teslim edeceğiz. Bu projenin gerçekleşmesinde sizlerdeki heyecanı görünce bizler daha da büyük heyecanla bu işe başladık. İnşallah kısa sürede şantiyemizi tamamlayarak yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Başta Belediye Başkanımız ve bizleri burada en iyi şekilde ağırlayan ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorum Yazın