• Yerel

Sosyal medya dostlukları da baltalamaya başladı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde iki mesai arkadaşından birinin kendi aralarında çektikleri bir görüntüyü sosyal medya hesabından vatan haini suçlamasıyla paylaştı. Paylaşımın ardından hayatı alt üst olan ve psikolojisi bozulan Cemil Zeray, olayla ilgili açtığı davayı kazanarak aklandı.
Sosyal medya dostlukları da baltalamaya başladı
İHA - Geçtiğimiz 18 Mayıs tarihinde Nazilli’de yaşanan olayda Taşeron şirkete bağlı olarak Nazilli Belediyesi bünyesinde Eğriboyun Mezarlığında çalışan Cemil Zeray, mesai arkadaşı F.Ö.’ye telefonunu vererek bir video çekti.

Videoda kefen giyen ve üç günlük dünyada ölümün olduğunu, ülkedeki kaos ortamının yerine barışın olması gerektiğinden bahseden Zeray’ın görüntüleri, mesai arkadaşı F.Ö. sosyal medya hesabından art niyetli olarak "Uzun Çarşıda biji Apo diyen hainden vatanseverlik olmaz, sahte vatansever" diyerek yayınladı. Arkadaş çevresinden internette görüntülerinin olduğu öğrenen Cemil Zeray, art niyetli olarak paylaşımda bulunan F.Ö’den görüntüyü kaldırmasını istedi ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine Zeray, F.Ö’ ye dava açtı. Dava süresi boyunca da toplumun gözünde vatan haini olarak görüldüğünü düşünerek ruh sağlığı bozulan Zeray, iki kez intihara teşebbüs etti.

Yaşadıklarından sonra psikolojisi bozulan ve iki kez intihar teşebbüsünde bulunan Cemil Zeray, dava süresi boyunca çok zor günler geçirdiğini belirterek, "Beni bu ithamlarla suçlayarak hayatımın düzenini bozdular. Ülkemi ve bayrak sevgimi kimse sorgulayamaz, yaşadıklarım çok ağrıma gitti. Sonuç olarak ben kendimi yüce adalet önünde akladım. Bana bunu yaşatanlar cezasını aldı” diye konuştu.

"TABUTUMA TÜRK BAYRAĞI SARILSIN"
Geçtiğimiz gün görülen duruşmadan sonra davayı kazanan ve mahkemenin F.Ö.’ye 2 yıl denetimli serbestlik cezası vermesiyle adaletin yerini bulduğunu belirten Zeray, artık toplumun içine rahatça çıkabileceği için mutlu olduğunu söyledi. Vatan haini ilan suçlamalarıyla karşılaşmasının ardından toplumun içine çıkamadığını söyleyen Cemil Zeray, kürt kökenli bir vatandaş olduğunu söyleyerek" Öldüğümde tabutuma Türk bayrağı konmasını istiyorum. Vatanıma ve bayrağıma bağlı olmak bir şereftir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez hepsi kardeştir. Biz beraberce kardeş gibi yaşıyoruz. Ben videoda bayrağım ve vatanım için ölürüm dedim. Hatta tabutuma Türk bayrağı koyun dedim. Benim içimde böyle bir vatan sevgisi varken bana vatan haini denmesi benim psikolojimi bozdu” dedi.

MADDİ KAYIPLARININ GİDERİLMESİNİ İSTİYOR
Adalete her zaman güvendiğini söyleyen Cemil Zeray, “Ben yüce Türk adaletine teşekkür ediyorum. Bu vatan haini damgasını benim üzerimden kaldırdı. Bunu bana yapan F.Ö.’ye 2 yıl denetimli serbestlik cezası verdi. Sonunda haklılığım ortaya çıktı. Artık rahatça ve utanmadan toplumun içine çıkabileceğim. Tekrar Türk adaletine teşekkür ediyorum. Bu olay nedeniyle işimi bırakmak zorunda kaldım. Buna neden olan F.Ö’ye tazminat davası açtım. Ayrıca maddi kayıp ve kanuni haklarımı geri akabilmek için hukuki mücadelemi sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın