• Yerel

İbret-i Alem salonlara sığmadı

Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve Aydın Rotary Kulübü işbirliği ile sahnelenen İbret-i Alem’ isimli doğaçlama tiyatro oyununa vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
İbret-i Alem salonlara sığmadı
İHA - Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda ücretsiz olarak sahnelenen oyuna, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, başkan yardımcıları, Aydın Rotary Kulübü ve Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, birim amirleri ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Yalçın Dinçer ve Yönetmenliğini Ali Aslan’ın üstlendiği oyun vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Salonu tıklım tıklım dolduran tiyatoseverlerin bazıları merdivenlerde oturarak bazıları da ayakta oyunu izlemek zorunda kaldı.
İzleyenleri kahkahalara boğan oyun sonrasında Genel Sanat Yönetmeni Dinçer ve Yönetmen Aslan, kendilerine bu imkanı veren Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve Aydın Rotary Kulübü’ne teşekkür etti.

Sanatın insanlara yaşam sevinci aşıladğını ifade eden Efeler Kent Konseyi ve Aydın Rotary Kulübü Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, "Sanat olmadan hiç bir şey olmaz, uygarlığı yakalayamayız. Keşke bütün gençler oyunda sahne alan kardeşlerimiz gibi yaşamın esas kaynağı olan, yaşam sevinci veren sanat ile uğraşabilseler. Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’da sanata, kültüre, gençlere ve doğaya o kadar değer veriyor ki biz Efeler Kent Konseyi olarak her zaman birlikte çalışmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz, iyi ki sanatsever bir başkanımız var" diye konuştu.

"TİYATRO İNSANLIK TARİHİ İLE ÖZDEŞ BİR SANAT DALIDIR"
Vatandaşların yoğun ilgisinden mutluluk duyduğunu kaydeden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Tiyatro insanlık tarihi ile özdeş, insanlık tarihi ile var olan bir sanat dalı. İlk tiyatro ilkel toplumlarda ava gittiklerinde avlandıktan sonra avlarının çevresinde eğlenirken çıkardıkları seslerle başlamış ve bugünlere kadar gelmiş. Geçmişe baktığımız zaman insanların tiyatroya olan ilgisinin ne kadar büyük olduğunu Antalya’daki Aspendos’tan, Karacasu’daki Afrodisias’dan, NYSA’dan Miletos’a kadar nasıl yaşandığını gördüğümüzde hayretle izliyoruz. Bugün tarihi yerleri incelediğimizde yüzyıllarca önce tiyatro olan ilginin bugünkünden kat kat daha fazla olduğu gerçeğini görüyor, tanık oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Tiyatronun değerinin bilinmesini isteyen Başkan Özakcan, konuşmasına şöyle devam etti; "Tiyatro hüzünlendiren, yerine göre güldüren, düşündüren, düşündürürken de eğiten yaşamımızın içerisinden bize sahnede kesitler sunan bir sanat dalı. Bunun önemini, değerini hep birlikte bilmemizin bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Tiyatroya gönül vermiş hocalarımız ve sevdili kardeşlerimiz bizlere bu akşam çok güzel bir saat dilimi yaşattılar. Kendilerine ve salonu tıklım tıklım dolduran değerli vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum"
Başkan Özakcan konuşmasının ardından Genel Sanat Yönetmeni Yalçın Dinçer’e çiçek takdim etti.
Yorum Yazın