TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Erasmus eğitimi tamamlandı

Bitlis’İn Ahlat ilçesinde görev yapan İngilizce öğretmenlerine yönelik verilen Erasmus + proje eğitimini tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi.
Erasmus eğitimi tamamlandı
İHA - Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan "Erasmus +" proje eğitimi sona erdi.

Proje kapsamında ilçede görev yapan İngilizce öğretmenlerine, uzmanlar tarafından verilen 4 günlük eğitim programının ardından sertifika töreni düzenlendi. Ahlat Yunus Ensari İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, bu eğitimle birlikte oldukça başarılı projelerin ortaya çıkacağını belirterek, "4 günlük süre zarfında inanıyorum ki ilçemizin uluslararası kapıları zorlayacağını ümit ediyorum Burada almış olduğunuz eğitimleri çok faydalı olduğunu göreceğiz.

Erasmus semineri kapsamında her seminer ortamında guruplara ayrılıyor. Guruplar kendi aralarında proje yapma yoluna gidiyor. Tabi bu guruplar oluşturulurken çok dengeli bir şekilde dağılım yapıldı. Biz bu eğitimlerimizi burada sonlandır mayacağız. Eğitimlerimiz bundan sonra ki aşamalarda da devam edecek. İlçemizde birden fazla projelerle birlikte başvuruları yapacağız. Sizin elinizden oldukça güzel ve değerli projeler çıkacağına inanıyoruz. Yapılacak projeler hak ettiği yeri bulacak ve kabul görecektir.

Sizlerde öğrencilerinizle birlikte Avrupa gezileri yapacaksınız. Gittiğiniz ülkelerde ki okul gezilerinizde eğitim-öğretim ve benzeri şartları görme imkanınız olacak. Bu süre zarfında özellikle gönüllü olarak katılan arkadaşlarımıza, bizleri yalnız bırakmayarak sürekli destekleyen Ahlat Kaymakamlığı proje ekibine, ekip arkadaşlarımıza ve her zaman eğitim noktasında ne istemişsek desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ediyorum. İnşallah burada ki çalışmalarımız amacına ulaşacaktır.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında uygulanan bir projedir. Her ülke bu fona belli bir miktar para aktarmaktadır. Ülkemizde bu fona her yıl yeterli miktarda para aktarıyor. Ama üye ülkeleri arasında en az fondan faydalanan ülkelerden birisiyiz.

Başvuru fazla ama geçen projelerin sayısı oldukça azdır. Bu nedenle kaliteli projeler yapmalıyız. Yakından uzağa Doğu ilçesinden hareketle önce ilçemizden, ilimizden ve ülke genelinden bir kıvılcım tutuşturarak bu tür fonlardan faydalanmak adına payımızı almak asli görevimiz olmalıdır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğretmenlere sertifikaları takdime edildi.
Yorum Yazın