TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Engeller engelsiz uyarı kartıyla kalkacak

Yenimahalle Belediyesi, birçok projeyle desteklediği engellilerin trafikteki ve sokaktaki sorunlarına eğildi.
Engeller engelsiz uyarı kartıyla kalkacak
İHA - Engelliler konusunda Türkiye’de en çok ses getiren belediye olan Yenimahalle Belediyesi, sokakta ve trafikte engellilerin yaşadıkları problemlere uyarı kartlarıyla çözüm bulacak.

Bastırılan uyarı kartlarıyla engellilerin dışarıya çıktıklarında hayatlarının kolaylaştırılmasını hedefleyen belediye, bu sayede duyarsız vatandaşları da uyaracak. Muhtarlıklara, engelli vatandaşların ailelerine, sivil toplum kuruluşlarına, semt birimlerine dağıtılan kartlarda, “Merhaba arabanızı/eşyanızı buraya koyduğunuz için geçmem çok zor oldu” ya da “Göremediğim için önümüzdeki engeller yol bulmamı zorlaştırıyor ve tehlikeli bir şekilde yola çıkmak zorunda kalıyorum. Bugünden sonraki dikkat ve hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum” gibi ifadeler yer alırken, kartta yazılar nezaket örneği sergiliyor.

Proje hakkında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hemen hemen her yerde bulunan engelli park yerleri ve görme engellilerin yön takibini kolaylaştırmak için kaldırımlara yapılan kabartma takip izleri, bu kartlar sayesinde engeli olmayan vatandaşlar tarafından engel teşkil etmeyecek” dedi.

“ENGELLİLERE ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORUZ”
Engellilerle ilgili yaptıkları projelerden bahseden Yaşar, “Zihinsel engelliler yaşam merkezi yaptık. Omurilikler yaşam merkezi yaptık. Engellilerimizin daha rahat çalışmaları için engelli derneklerine yaptığımız binalarda odalar verdik. Her şeyden önce belediyede bir engelli şubesini kurduk, başına da engelli bir arkadaşımızı getirdik. Yenimahalle sınırları içerisinde ne kadar engelli var, bunların hangi gruptan engelli olduğunu tespit ettik. Bunlara hem istihdamda hem yardımda yeni kart çıkardık. Bu kartta bu ailelere öncelik verdik. Otistik sınıfları milli eğitime yerleştirdik. Yani engellilere elimizden gelen desteği veriyoruz” diye konuştu.

“UMUT EVİ” PROJESİNİN TEMELİ MART AYINDA ATILACAK
Her insanın potansiyel bir engelli adayı olduğuna vurgu yapan Başkan Yaşar, “Bize gelen engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, baston gibi çeşitli ihtiyaçları konusunda yardım ettik. Engelliler için piknikler düzenledik. Şimdi de engellilere yeni bir umut olacak ’Umut Evi’ projesiyle onları hayata kazandıracağız. Mart ayında inşallah buranın da temelini atacağız. Çünkü hepimiz potansiyel bir engelliyiz, yarın ne olacağını Allah’tan başka kimse bilemez. Onun için engellilerin yaşam hakkının da sağlıklı vatandaşlar kadar olduğunu unutmadık. Mümkün olduğu kadar engelli yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.
Yorum Yazın