TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay'dan Alanya Yeniköy Barajına inceleme

Devlet Su İşleri 13. Bölge MüdürüTurkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Avrupa Parlamenterler Meclisi Onursal Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından temeli atılan Alanya Yeniköy Barajı inşaatında devam eden çalışmaları inceledi.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay'dan Alanya Yeniköy Barajına inceleme
İHA - İncelemelerinin ardından çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alan Bölge Müdürü Turkay Özgür ardından Alanya Yeniköy Mahalle muhtarı Ahmet Göktaş ve vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlarla bir süre sohbet ederek yapımına başlanan Yeniköy Barajı hakkında vatandaşlar ile istişare de bulundu.

“BARAJ ÜLKE EKONOMİSİNE 25 MİLYON 333 BİN TL KATKI SAĞLAYACAK”
Barajda şantiye kurulumunun tamamlanmak üzere olduğunu ve inşaat alanına iş makinesi sevkiyatının devam ettiğini ifade eden Bölge Müdürü Özgür, “Kazı çalışmalarında Derivasyon Tüneli çıkış portal kazısının tamamlandığı tarafımızdan müşahede edilmiş olup, bir hafta içerisinde tünel kazısına başlanacak duruma gelmiştir.

Diğer taraftan burada mahalle muhtarımızın ve vatandaşlarımız Baraj inşaatının başlamasından dolayı yaşadıkları mutluluğu gözlemledik. Yöre çiftçisine ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak bir projenin daha hayata geçiyor olması bizleri de ziyadesi ile mutlu etmektedir. Yeniköy Barajımız tamamlandığında 12 bin 250 dekar tarım arazisi suya kavuşacaktır. İnşallah suya kavuşan mümbit topraklar çiftçimizin mahsulüne bereket katarak, hem ürün çeşidinde hem de kalitesinde artışa vesile olacaktır. Yeniköy Barajı tamamlandığında 2015 yılı birim fiyatları ile dekar başına 2 bin 68 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 25 milyon 333 bin TL katkı, bin 470 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Barajın Alanya ilçemize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.
Yorum Yazın