TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Metro'daki 'M' harfi gitti 'U' harfi geldi..

Değerli dostlarım, Ulaştırma bakanlığı İstanbul da yarım kalan metrolara el atarak onların tamamlanması için kolları sıvadı Allah razı olsun sahip çıktı, o metroları bitirecek inşallah.
Metro'daki 'M' harfi gitti 'U' harfi geldi..
Aslında metroların bitirilmesi İstanbul Belediyesi'ne ait, fakat malum İstanbul belediyesi show yapmaktan, sosyal medyada her gün nasıl gündemde olabilirim diye çaba göstermekten, henüz icraate geçemedi.

Tabii hükümet başka bir partiden, belediye başka bir partiden olunca işler iyice arapsaçına dönüyor. Bu ülkede asla bu iki tarafı ittifak halinde göremeyeceğiz.

Birlikte çalıştıklarını görmek mümkün olmayacak. Biz bunu daha önce Tayyip Erdoğan zamanında da yaşadık. Sayın Tayyip Erdoğan belediye başkanı seçildiğinde hükümet bu kez diğer taraf olduğu için binbir zorlukla görevini yerine getirmişti, buna rağmen çok başarılı bir belediyecilik ortaya koymuştu.

Evet dediğim gibi İBB bugüne kadar herhangi bir icraatle adını duyuramadı, zaten nasıl olsa devlet yapar şeklinde bir tavırla herseyin lafta kalması malumunuz.

Sonuçta yine Metro meselesine Ulaştırma Bakanlığı tarafından el atıldı.
Gönül isterdi ki Ekrem İmamoğlu Tayyip Erdoğan'dan bir randevu alsa ve gerçekten yakasındaki millet rozetini temsil ederek, ona yakışır bir şekilde ,hani seçim kampanyasında diyordu ya "ben 16 milyonu kucaklıyorum" tam da öyle, seçim sonrası koluna girdiği, HDP'nin, İyi Parti'nin gezicilerin, çapulcuların değil gerçekten ve samimi olarak partiler üstü bir konumda 16 milyonun başkanı olarak "Ben halkıma hizmete hazırım sizin de desteklerinizi bekliyorum İstanbul için ne yapılacaksa ben sizinle birlikte çalışmaya hazırım siyaseti de bu hizmete karıştırmayacağım." dese inanın bana sayın Cumhurbaşkanımız da yardımcı olacak ve İstanbul yine hizmete kavuşacaktır.

Ama maalesef ne sözler tutuldu, ne 16 milyon kucaklandı. Başkan olduğunda HDP'lilerin koluna girdi. Partiden ihraç korkusu mu yaşıyor yoksa hizmet işin kılıfı mıydı bilemiyoruz ama İstanbul halkı istediğini bulamadı.

Evet Dostlarım Metro Ulaştırma Bakanlığı tarafından tamamlanacak dedik. Bu güzel bir haber ancak gelgelelim ki Ulaştırma Bakanlığı kendileri yapıyor diye metro girişlerini ifade eden sembolik M harfini kaldırıp U harfini koydu .

Dünyanın her yerinde Çin, Dubai, Avrupa, Almanya ,Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere'de her yerde metro girişleri M harfi ile gösterilir. Bu dünya genelinde bir ortak dildir. İstanbul artık bir metropol, bir dünya şehri ve Türkiye'nin en çok turist alan kenti.

Turistlere Metro girişlerini tarif ederken artık M aslında bizde U demek mi diyeceğiz, peki ya diğer şehirler?

Evet Metroyu Ulaştırma Bakanlığı tamamlıyor Allah razı olsun güzel bir adım ancak bunu kendilerinin yaptığını belli etmeleri için illa ki dünya ortak dili olan M harfini kaldırmaları gerekmiyordu. Metro giriş ve çıkışlarına metro sisteminin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını yazan levhalar koymaları bu meseleyi çözerdi.

Çünkü zaten siz bunu Türk halkına karşı açıklamış olacaksınız. Ancak M harflerinin neden U harfine döndüğünü bir turiste açıklamanız mümkün olmayacak. O nedenle bu uygulamanın yerinde olmadığını belirtmek istiyorum.
Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Mehlika
    Doğru bir tesbit gercekten de U olması saçma oldu
  • Ramazan krbs
    Cok dogru agziniza saglik
  • Ercan Yılmaz
    Şu adamdan ne kadar korkuyorsunuz he, komiksiniz :=)