TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Arslan gibi Ömer; Ömer Arslan..

Değerli dostlarım, kıymetli okurlarım. Bu hafta düzenlenen paneller nedeniyle Almanya'da bulunmaktayım. Münih'teki panel esnasında yaşanan duygu dolu bir hadiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Arslan gibi Ömer; Ömer Arslan..
Panelin devam ettiği sırada yedi yaşlarında bir çocuğun mektubu iletildi. Bu mektup beni o kadar duygulandırdı ki orada bulunan katılımcılarla da mektubu paylaştım. Önce sizlere yedi yaşındaki Ömer Arslan'ın mektubunu aynen iletmek istiyorum;

"Merhaba Osmanlı amca,
Ben sizi çok merak ediyordum, sizle tanışmayı çok bekledim, hep istedim benim adım Ömer Arslan. Ben 7 yaşındayım. Osmanlı tarihini 3 yaşında öğrenmeye başladım ben Oğuzların Bayat boyundanım en sevdiğim iki padişah Fatih Sultan Mehmet ve Abdülhamit Han. Osmanlı türbelerinin neredeyse hepsini ziyaret ettim, bu sene de Abdülhamit Han Sultanımıza uğradım. Ben büyüyünce Türk askeri olacağım, Türkiye'yi koruyacağım dayım gibi de Allah yolunda şehit olurum belki. Benim dayım Suriye'de şehit oldu. Ama ben sizinle hep konuşmak görüşmek isterim, ben tarihimi, Osmanlı dönemini unutmak istemiyorum bana annemden ulaşırsanız çok mutlu olurum. Ben Ömer size bu mektubu yazan. Okursanız çok sevinirim sevgilerle.. Ömer Arslan 7 yaşında, hayalim Türk ordusunda asker olmak..."



Evet dostlarım mektubu okuyunca salondakilerle de paylaşmak istedim, Ömer'i yanıma çağırdım salondakilere tanıttım, mektubu okurken gözyaşlarımızı tutamadık. Yedi yaşındaki Ömer'in, Suriye'de PYD ile savaşırken üç hafta önce şehit düşmüş dayısını anması, bu derece yüksek milli duygularla bütün samimiyetini yansıtarak ifade etmesi bizleri çok duygulandırdı.

Ondaki Osmanlı sevgisi, Türk sevgisi, Türk ordusunda asker olma sevdası ile gurur duyduk. Hep derler ya gurbetçilerin çocukları özellikle yeni nesil milli manevi duygulardan uzak yetişiyor diye, hepsi öyle değil. Ne gizli hazineler var küçücük bedeninde kocaman bir yürek taşıyan, Ömer gibi…

Ömer bir örnek olsun yeni nesile, örnek olsun gurbetçi ailelerin çocuklarına Ömer bizimle iletişime geçti ve onu tanıdık onunla gurur duyduk ama ben inanıyorum ki, nice arslanlar var Ömer gibi. Onlar gelecek adına ümidimizdir.

Almanya Berlin'den selamlarımla, Allah'a emanet olunuz..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Rakıf Heybeli
    Z kuşağı diyorlar bu tiktokçuluktur diyorlar hayır hala temiz dimağlar var
  • Ali Uysal
    MaşeAllah SubhanAllah. Gözlerim doldu tüğlerim ürperdi. Seni Yetiştiren Anne ve Babanın ellerinden öperim. Rabbim akibetini hayırlı eylesin. Rabbim sizleri düşmanın şerrinden korusun. Lütfen evladınıza dikkat edin, medyaya düşmekle it sürülerin ilgisini çekmiş olabilir. Bu Almanlara hiç güvenmiyorum.
  • Seyma Aslan
    Sehzadem, allah sizden razi olsun oglum Ömerin bu hayalini gerceklestirdiginiz icin, bize bu imkani veren UID Bayern'da çok teşekkür ederiz, inşallah rabbim birgün nasip ederde daha uzun görüsür ve sohbet etme imkanimiz olur, Rabbim sizleri basimizdan eksik etmesin, sizi tanimak bizim ve oglum icin cok büyük bir onurdu, Tekrar görüsmek umuduyla, Allaha emanet olun