TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

ABD Newyork'ta 'Türk Evi'

Değerli dostlarım, TRT'nin ABD'de, New York'ta açılan Türkevi ile ilgili 2004'te çekmiş olduğu bir belgesel münasebetiyle New York'ta bulunmuş, bu vesile ile orada on gün kalmıştım. Binayı iki defa ziyaret ettim.
ABD Newyork'ta 'Türk Evi'
2004'te ki ilk ziyaretimde bina her ne kadar konum olarak çok iyi bir yerde olsa da dış cephesi bakımsız, içi de eski ve kötü durumdaydı. Konsolosluğumuzun, kurslarımızın orada oluşu çok güzel bir şey fakat daha şık olması daha güzel olması lazım.

Binanın alımıyla ilgili ilk adımları atan 1977 Demirel iktidarının Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangildir. O zamana kadar IBM şirketinin idare merkezi (IBM World Trade Corporation Building) olarak hizmet veren 11 katlı binanın 2.3 milyon dolar ödenerek satın alındığı biliniyor.

Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde koca bir Türk bayrağı astırarak açılışını yaptığı binanın 1,5 milyar dolar rayiç bedeli var. İç-dış restorasyonlarının yapıldığı çevre dostu gökdelen özelliği taşıyor. Binanın kapısı da Selçuklu ve Osmanlı kervansaraylarının mimarisinden esinlenerek yapıldı ve bulunduğu caddeye Türk motifleriyle harika bir estetik görüntü veriyor.

Evet dostlarım bu, ABD'deki Türklere hizmet ve devletimizin oradaki misyonu açısından çok güzel bir icraat ancak yine dikkatimi çeken bir durum var ki, takip ettiğim bazı köşe yazarları –burada isimlerini zikretmeyeceğim- bu güzel icraatı tebrik etmek yerine aleyhte yazılar kaleme almışlar. Yok falanca kişi gelmemiş, filanca kişi çağrılmamış!

Beyler artık gerçekten yeter! Muhalif olacağız diye güzele iyiye de kör olmanız gerekmiyor. Bu açılışı muhalefet partisi yapsa göklere çıkarır günlerce servis ederdiniz. Tamam illa ki övgüler yağdırın demiyorum ama en azından başarılı işlere bir teşekkür, bir tebrik olsun etmesini bilin. Bu ülke sizin de ülkeniz, bu ülkenin başarılarından sizin de gurur duyması lazım değil mi?

Köşe yazarlarımız nereden ne kusur buluruz derdiyle kalem sallıyor. Bu artık muhalifliğin de üzerine çıkan bir durum. Sırf muhaliflik olsun diye yapılan her güzel icraate çamur atmaya çalışmanız da artık öyle bariz ki neresinden tutsanız elinizde kalıyor muhalifliğiniz.

Diyorlar ki bu kadar masrafa ne gerek varmış O parayla öğrencilerimize yurt yapılırmış. Yurtlar yapılıyor zaten 2002'de 190 olan yurt sayısı bugün 800'e yakın rakamlara ulaşmış. Özel yurtlar zaten binlerin üzerinde. Yurt da yapılıyor, hastahane de yapılıyor, yol da yapılıyor.

Bir başarıyı gölgelemek için hemen bir başka mevzuyu gündeme getirmek ve ihtiyaç duyulan alanlar üzerinden yapılan icraatleri karalamak da ancak bizim muhaliflerimize has bir durum. Bu kadar düşünceliyseniz niye trilyonlar verilerek yapılan heykellere "ne gerek var o parayla okul yapsaydınız" demiyorsunuz.

Ayrıca son zamanlarda yapılan icraatlar üzerinden genç kitleye oynamanız da gözlerden kaçmıyor. Katar'dan gelip askeri tıp eğitimi alacak olan üç tane(cik) öğrenciyi abartıp üniversite öğrencilerine algı oluşturmanız üzerinden fazla geçmedi şimdi de yurt mevzusunu abartıp gündeme getirmeniz genç kuşak üzerinde ciddi bir algı ve provake kokusu hissettiriyor.

2023 seçimlerinde oy verecek olan genç kitleden oy devşirme çabalarınız öyle belli ki!
Ama ne yapsanız olmuyor çünkü gerçekçi değilsiniz, mantıklı değilsiniz, manipüllasyonlarınız bile elinizde kalıyor.
Böyle yapmak yerine aslan gibi mertçe çıkıp iyiye iyi deseniz, bu devlet bizim de devletimiz, devletin faydasına olan bizi de mutlu eder deseniz ve beğenmediğiniz konularda rastgele çamur atmak yerine projelerinizi sunsanız taraftar bulmak için algıya bile gerek kalmaz.

Mesela Muhalefet partisi yurtlar konusunda bir teklif sundu, kullanılmayan kamu binalarının, öğretmen evlerinin yurt olarak kullanılmasını gündeme getirdi. Evet bu fikir değerlendirilirse çok güzel bir öneri. Ben bunu köşemde de ele alırım, yukarılara da duyururum. Biz onlar gibi değiliz ülke yararına olan, iyi olan her teklifi, her icraati tebrik de etmesini biliriz.
Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Ercan Yılmaz
    Saltanat kalkalı çok oluyor şehzade sanıyor hala kendini :)
  • Recep basbug
    Böyle konuşmalar artık rafa kalktı şahsiyetli kişilikli olmak lazım.Bu kafa bu günün kafası değil.laf ola beri gele....
  • ALİ İHSAN YÜCEL
    YÜCE RABBİM VATANIMIZA MİLLETİMİZE HERŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN AMİN