TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
Prof. Dr. Orhan Kural

Prof. Dr. Orhan Kural

Avcıların dikkatine; 'Ava giden avlanır'

Siz avcılığı bir 'spor' kabul ediyorsunuz. Masum ve savunmasız hayvanları son teknolojiler kullanarak aldatıp öldürmeyi bir 'marifet' sayıyorsunuz.
Avcıların dikkatine; 'Ava giden avlanır'

Onların yalvaran gözlerine, aç kalan yavrularına aldırmayıp, yaralı hayvana sopalarla vurup canını alıp kellesini veya kürkünü evinize asmayı gurur kaynağı olduğunu farz ediyorsunuz. Yazıklar olsun !

Vahşi zevklerinizi ekosistemi ve hayvanların soylarını yok ederek tatmin edip, daha sonrada doğayı koruduğunuzu iddia edecek kadar cüretkarsınız. “Avlanan Avcıları Avlama Derneği” açmak için resmen müracaat ettim.

Dernekler masasından olumlu bir yanıt alamadım.

Ama kurbanlarınız kuşları, tilkileri, domuzları, geyikleri, kurtları, tavşanları mutlu edebilecek bazı havadisleri gazetelerden toparladım. Siz avcılar, en iyisi elinizdeki silahı yavaşça yere bırakın.

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde avcılar hiç acımadan koruma altında olan yavrusu ile bir ana kızıl geyik ve ayrıca iki kızıl geyiği öldürdüler.

Yedi aylık bambi ayağı kırılınca ameliyatla iyileştirildi. Kaçkar’da doğal yaşama döndü. Mutlu idi. Ama avcıların yani psikolojisi bozuk bazı katil ruhların kurşunlarından neticede kurtulamadı.

Bir engerek yılanını nedense yuvasında öldürmeye çalışan Tekirdağlı çiftçi Rahmi Kaburcuk kendisi av oldu. Yılan daha atak davranıp avcıyı boynundan ısırdı. Bravo.

Eskişehir’de Mihalıççık ilçesinde ava çıkan üç kişiden Mustafa Özkan kaza ile arkadaşının oğlunu vurdu.

Antalya’da Halil Çalışkan adlı kişi evinin bahçesindeki yılana arka arkaya ateş etmeye başlayınca olan oldu. Av tüfeğinden çıkan saçmalar duvardan sekerek oğlu Murat Çalışkan’a isabet etti.

İstanbul Silivri’de ava çıkan Bekir Sütüpak adlı inşaat işçisi, vurduğu ördeği buz tutan gölden almak isterken buzun kırılması sonucu soğuk sulara gömüldü. (Ne güzel)

Ağrı, Afyonkarahisar, Denizli, Kayseri ve Sivas’ta masum ve aç hayvanları hazır korumasız durumda iken vurmak için yola çıkan beş avcı donmuş!

Ağrı’nın Panos ilçesinde Süphan dağında ava çıkan 3 avcı çığ altında kalarak hayatını kaybetti.

Sabah eşi uyandırmayı unutunca arkadaşları ile ava gidemeyen koca bu kızgınlıkla karısını vurmuş. Bir kere avcılarda öldürme dürtüsü oluşmuş, ancak öldürerek “mutlu” oluyorlar. Kime niyet, kime kısmet !

Mudanya’da 35 yaşındaki avcı Özkan K. Oğlu ile birlikte ava çıkar. Oğlunu bir tepeliğe çıkarmak için tutunsun diye elindeki av tüfeğini uzatmış, oğlu tetiğe basınca masum hayvanları her gün vuran insafsız avcı Özkan K. Hani

derler ya “Ava giden avlanır.”

Kahramanmaraş’ta evinin balkonunda oturan avcı Ali Kıyas bahçedeki fareye av tüfeği ile ateş edince, komşunun dokuz yaşındaki kızı Hatice’yi vurdu.

Eğer bu dünyada insanlar 200 yıl sonra da yaşantılarını devam ettirecek olurlarsa; inanıyorum ki kendi aralarında toplandıklarında bizlerin “avcılık” diye bir spor dalını kabul etmemizi ve gözlerine kan bürümüş bir takım kişilerin “bir zevk” uğruna masum canlıları öldürdüğünü kabullenmemizi anlamayacaklardır. Bizleri de bu inanılmaz davranıştan dolayı lanetleyeceklerdir. Ben sistemin “öteki” dediği her şeyin yanındayım. Yaşam hakkı karşısında tüm canlıların eşit olduğunu biliyorum. Ancak bugün yaşanan eşitsizliği yaratan tek canlı türü insandır.

Aslan acıkınca avlanır. Genellikle bir sürünün en gerisinde kalan sürüye ayak uyduramayan yaşlı veya hastalıklı bireyini öldürür, böylece bulaşıcı hastalığın sürüde yayılmasını önlemiş olur. Çenesi en kuvvetli hayvan sırtlandır

ama kendisi can almamak için avlanmaz aslan ve kaplanların avlarından geri kalan etlerle yetinir. Ondan da artanları, akbabalar, ufak kuşlar en sonda kalan parçalarıdır. Sonuçta diğer böcekler temizler ve böylece ekolojik

denge tamamlanır.

Ya avcılar onlar sadece zevk için vuruyorlar. Hani insanın içindeki “kan görüp de bundan mutlu olma dürtüsü” var ya !

Seri katillerin yaşantısını inceleyin muhakkak ilk şiddet uygulamalarını hayvanlarda denemişlerdir. Onun için hayvana yönelik şiddeti önemseyip, önlemek amacıyla elinizden geleni yapmalısınız. İşte örnekler:

Postanede 14 arkadaşını öldüren ve ardından kendini vuran Patrick Sherill geçmişte evcil hayvan çalmış ve kendi köpeğine onları öldürtmüştür.

Brenda Spencer, 2 çocuğu öldürmüş ve diğer dokuzunu yaralamıştır. Geçmişte kedi ve köpeğe eziyet etmiş ve onların kuyruklarını ateşe vermiştir.

Caroll Edward Cole, itham edildiği 35 cinayetin 5 tanesi dolayısıyla infaz edilmiştir. Henüz çocukken bir yavru köpeği boğazlayarak şiddet uygulamaya başlamıştı.

1987 yılında, 3 Missouri lise öğrencisi ölmüş arkadaşlarını dövmekten dolayı tutuklanmışlardır. Hepsinin geçmişlerinde birkaç yıl evvelden başlayarak birçok kere hayvanları sakat bırakma olayları vardır. Bir tanesi sayamadığı

kadar çok kediyi öldürdüğünü itiraf etmiştir.

Edward Kemperer önce 2 kediyi kesti. Daha sonra büyükanne ve büyükbabasını, annesini ve 7 kadını öldürdü.

Peter Kurten, nam-ı diğer Düsseldorf Canavarı, köpeklere işkence ve tecavüz ederek öldürdü. Aralarında çocukların da bulunduğu 50’den fazla insanın ölümüne neden oldu.

Richard Speck bir kuşu vantilatöre atarak parçalanmasına neden oldu. 8 Kadını öldürdü.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın