TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
Pınar Dura Özer

Pınar Dura Özer

Haftanın yabancı dizisi: Dirty John: Betty Broderick 2. Sezon

Bir antoloji serisi olan Dirty John'un 2. sezonu 'The Betty Broderick Story' ile döndü.
Haftanın yabancı dizisi: Dirty John: Betty Broderick 2. Sezon
Başrollerini Amanda Peet ve Christian Slater paylaştığı dizi yine gerçekten yaşanmış bir olaya dayanıyor.

Güzel, sosyal, hem iyi bir eş, hem de dört çocuğuna iyi bir anne ve Güney Kaliforniya toplumunda hatırı sayılır bir kadın olan Betty Broderick, akıl sağlığı yerinde olmayan bir katile dönüşebilir mi?
 
Çifte cinayet zanlısı Betty tarafından, geriye dönüşlerle anlatılan sekiz bölümlük seride; Betty'nin evlilikte ilk yılları, eşiyle birlikte parasız dönemleri, bu dönemde birden fazla hamilelikleri, çocuklarına bakması ve tabii eşi için yaptığı türlü fedakarlıklar gösteriliyor .
 
Çiftin gençlik hallerini ve birbirlerine olan davranışlarını görmek, Betty'nin derin acısını anlamamıza yardımcı oluyor.
 
Yıllarca evli kaldığı kocası tarafından evinden uzaklaştırılmasını, kocasının dümen çevirerek boşanmasını ve hemen akabinde sekreteriyle evlenmesini hazmedemeyen Betty, gözlerimizin önünde giderek daha da çıldırıyor.
 
Betty'nin bu trajik dönüşümünü Amanda Peet, oyunculuğuyla mükemmel anlatıyor .
 
Açıkçası şaşırtıcı bir performans sergilemiş.
Hissettirdiği duygular bazen çok acı verici ve sert oluyor.
İzlerken başkasına bakmak imkansız.
 
Bir kadın, çocuklarının velayetini, kocasını, evini, sosyal statüsünü kaybediyor.
Kocası ise ona deli muamelesi yapıyor.
 
Adeta melek gibi bir insanın, aklında intikamdan başka bir şey olmayan, kindar bir karaktere ne kadar çabuk dönüşebildiğini görmek ise gerçekten korkutucuydu.
 
O kadar ki kendime sormadan duramadım.
Ya hayatım alt üst olsaydı?
Ya her şeyi kaybedersem?... gibi gibi.
Zaten gerçek suç hikayelerinden yapılan uyarlamalar bende çok fazla empati duygusu oluşturuyor .
Ve açıkçası Amerikalılar bunu çok iyi başarıyor.
 
Yıllarını, evliliklerindeki rolünü gittikçe azaltan ve sonunda kendisini tamamen dışlayan bir kocayla geçirdikten sonra Betty Broderick, kötü olmayı seçer ve ölümcül, depresif bir katile dönüşür.
 
Bu arada 2017 deki şartlı tahliye görüşmesinde yargıç; sıfır pişmanlık gerekçesinden dolayı olumsuz karar verdiği için Betty hala hapiste ve kendisinin haklı olduğuna inanmaya devam ediyor.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın