TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
Nalan Erbaş

Nalan Erbaş

HDP'nin hadsizliği..

7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP'nin barajı aşması ve meclise 80 milletvekili sokması demokrasinin ülkemizde ne kadar etkin olduğunun bir göstergesidir.
Bu ülkede demokrasi olmasaydı bir terör örgütünün uzantısı olan parti meclise giremezdi. Hoş o oyların pek çoğu "emanet oy" hatırlatmakta yarar var.

Tüm kürt vatandaşları çatısı altında toplamadığını düşündüğüm bu parti sadece "emanet" oylar ile bu günleri görmüştür. Dolayısıyla şımarıklığın ve adapsızlığın anlamı yoktur!. Çünkü  bu devlet kendilerine haketmedikleri kadar taviz vermiştir. Gerçi "hiç bir taviz geri alınmaz" diye bir kural  da yok hatırlatmak gerek. Herkesin "ölçü"sünü bilmesi gerekir. 

HDP Milletvekillerinin yemin töreninde okunan İstiklal Marşımıza eşlik etmemeleri sanırım marşımızın "Korkma" diye başlamasından kaynaklanıyor. Muhtemelen kendilerinde marşımızı okuyacak yürek yoktur!.. Kendilerini ötekileştirmeleri de bu yüzdendir.  

Bizlerde soruyoruz kendilerine; Marşımız zorunuza gidiyorsa neden o meclis sıralarında oturmak için öyle "bizim de dedelerimiz Çanakkale de şehit  öldü" söylemlerini kullanıyorsunuz? Gerçekten dedeleriniz şehit olduysa, (Ki ben geçmiş neslin çok daha mert olduğunu düşünüyorum o yüzden Çanakkale şehitlerimize saygı duyuyorum) onların da mı hiç hatırı yok saygı duymanız için?.. Ya saygı duyacaksınız yada o meclisin sıralarında oturup haklarından yararlanmayacaksınız. 

Bu olay ülkenin mental olarak bütünlüğünü kaybetmek üzere olduğunu gösteriyor. Ancak unutulan birşey varki T.C. Devleti bütündür, bütün kalacaktır. Normalde saygısızlıktan çok "suç" sayılabilecek bir durumdur bu. Cumhuriyetin değerleriyle seçilip, Cumhuriyetin gerekliliklerini çiğnemek hem vefasızlık, hemde büyük saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapanların devletin imkânlarını kullanması hiçde asaletli bir davraniş değildir. 

İstiklal Marşı bu ülkenin  gururudur. Onuru, serveti, haysiyeti, geçmişi ve geleceğidir. Zamanında o "hakka tapan" ecdadımız sayesinde bu kadar ileri gidebiliyorsunuz.. Kimse inanmak zorunda değil ama saygı duymak zorundasınız.  Sizlerin bu ülke için şehit olan atalarınıza vefa borcunuz yokmu? Niyetiniz huzursuzluk yaratmak farkındayız ancak yürüdüğünüz o bozuk yol size taşa çarpmaktan başka birşey kazandırmaz.

Sizlerin bu aymazlığınızın faturasını tüm Kürt kardeşlerimiz ödemek zorunda değil.. Aynı topraklarda yaşayıp, kardeşçe paylaşımlarda bulunduğumuz pek çok Kürt kardeşimizi sizinle aynı kefeye koymak büyük haksızlık olur. 

Bu saygısızlığınızın gelecek neslinizde bir "Türk düşmanlığı" yaratacaktır. Kanın eksik olmadığı bir gelecek hazırlamak bu kadar keyif mi veriyor size?

Anlayamadığım bir şey de "Türkiye Partisiyim" deyip Türkiye'nin İstiklal Marşına karşı çıkmak neyin kafası? Oysa İstiklal marşımızın içinde hiç bir şekilde ırkçı bir söylem yoktur.  Hangi kıtasından rahatsız olduğunuzu çok merak ediyorum. Acaba sizi şu sözler rahatsız etmiş olabilirmi? 

"Arkadaş, Yurdumu alçaklara uğratma sakın, siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın" mı? yoksa,

"Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı" mı?..

Kimse hiç heveslenmesin. Tabi ki vermeyeceğiz vatanımızı.. Burada birlik beraberlik içerisinde yaşamak isteyenlere kucak açarken, hainlik yapanlarda hak ettikleri muameleyi görecekler!.. Bu böyle biline! ..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın