TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
Nalan Erbaş

Nalan Erbaş

Allah yarına bırakır, yanına bırakmaz !

Bugün bir arkadaşım; 'Çok şükür ki zengin olma tehlikesi atlattık!' O kadar düşündürdü ki bu söz beni..
Uğruna insanların hakkını yediğimiz, canını yaktığımız, belki de hayatlarındaki tek şansı çaldığımız, geleceklerini mahvettiğimiz, hayallerini, inançlarını yitirmelerine sahip olduğumuz, rızkına ortak olup Allahın katında "en sevilmeyen kul" olma riskini göze aldığımız para ve zenginlik meğer ne büyük bir tehlikeymiş yeni anladım..  Bunu kul hakkı yemeden yapan kazanan yok mu? var tabiki.. Onların yüzü suyu hürmetine zaten bizim hala umutlarımız devam ediyor ve insanlık dersleri alıyoruz.. Ama o kadar azlar ki..

Kuran-ı kerim in ruhudur "kul hakkı".. Tüm anlatılanların özü kul hakkıdır.. Bunları bilerek namaz kılıp, kuran okuyarak gösteri yapanlar başlarına gelecekleri herkesten daha iyi bildikleri halde daha çok hak yiyerek, Allah'ıda kandırmaya çalışıyorlar.. Sanırım namaz fazla kılınıp, kuran daha çok okudukça Allahın ne kadar bağışlayıcı olduğunu anlayıp ondan korkmamayı öğreniyorlar. Biz bu konuda az (ki hamdolsun hem bilgimiz hem imanımız tam) bilgili görünüp namaz kılmak gibi bazı görevleri yerine getirmeyenler ise Allahın gazabından çok korkuyor, başımıza gelecekleri iyi kötü tahmin edip hak yememeye gayret ediyoruz..

Bir insan önce "insan" olmayı öğrenmeli. İnsanlığın gerekliliklerini bilirse zaten hak yememiş olacaktır. Birde çömert olmalı.!! Eline cömert olan insan merhametinede, sevgisine de, inancına da cömert olur ve başkalarının sırtından bişey elde etmeye çalışmaz hak yemez. Hatta paylaşır. Bilir ki paylaşırsa ancak elindekinin tadını çıkarabilir ve huzurla uyur..

Son zamanlarda o kadar çok insan tanıdımki başkalarının hakkını gözünün içine baka baka yiyen.. Yerken de hiç vicdanı sızlamayan. Birde bununla lüks hayatlar yaşayıp insanları ezmeye çalışan.. O kadar değerlerini yitirmiş insan varki artık etrafımızda, iyilerle kötüleri ayıramaz olduk.

Bir gün gelecek o insanlarda ölümden nasibini alacak, yaşlanacak.!! Eli ayağı tutmaz olup yanında sadece onu seven bir kaç insan arayacak.. Allah onun cezasını bu dünyada da vermeden bırakmayacak bilmezmi insan bunu?.. O kadar zenginlik, lüks sarhoşu olmuşlarki inanmayı sadece namaz kılmaktan ibaret sayıyorlar. Kıldıkları namazın sadece borçları olduğunu unutup, namaz kıldıkları için af edileceklerini sanıyorlar. Allah "hak yiyen" kulunu affetmez.!!

Ben o insanlara Allahın akıl fikir, merhamet ve hatalarından dönme şansı vermesini diliyorum.. Çünkü onlar bu üzerlerindeki "hak" ile gerçek dünyasına intikal ettiklerinde sonsuz bir acı yaşayacaklarını bilmiyorlar ve anlamıyorlar. İnsan yaşarken öyle bir insan olmalı ki, ölmeye bile yüzü olsun!..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın