TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09

Kazakistan'da neler oluyor?

Kazakistan'da neler oluyor?
Sizce akaryakıta yapılan zammı?
Hayır.
Eğer akaryakıta olan zamlar sebep olsa, halkın tepkisi hâsıl oldu ve hükümet zaten istifa etti.

Peki, neden kan akıtıldı?
Neden, kardeş kardeşi öldürüyor?
Neden, her yer yağmalanıyor?
Neden, her taraf ateşe veriliyor?

Benim aklıma 2011 yılında başlatılan "Arap Baharı" geliyor.
Suriye- Irak- Libya- Yemen geliyor aklıma, çünkü hafızalardaki yerini halen koruyor. Şu an halen milyonlarca insanın yer değiştirdiği ve yüz binlerce kişinin öldüğü, insanların yerini yurdunu kaybettiği bir süreçteyiz.

Ben bu hamlelerin asıl hedefinde Türkiye olduğundan adım gibi eminim.

Neden derseniz?
Türkiye her alanda gelişen büyüyen bir ülke konumuna geldi ve komşuları ile özellikle Suriye, Libya ile ilişkileri en üst seviyeye ulaştı. Bu süreci başlatanlar şimdi Suriye ve Libya'ya binlerce km öteden gelip yerleştiler.

Gelelim Kazakistan'a.
Türk Devletleri Teşkilatı ne zaman kuruldu ve dünyaya hangi mesaj verildi?
Çok kısa bir zaman önce kurulan bu teşkilat ve bu birliktelikten rahatsız olanlar bu duruma müdahale etmeye kalktı. FETÖ'nün en çok varlığını devam ettirdiği ülkeler yine bu ülkelerdi. Türkiye bu ülkelere ısrarla FETÖcü teröristleri teslim etmelerini ve ülkelerinde barındırmamalarını talep etmişti fakat bu süreç başlatılmak üzere iken olaylar patladı.

FETÖ bu işin neresinde olabilir?
Bana göre direk içinde. Hafızamızı bir kontrol edelim ve 2013 Türkiye'de yaşanan gezi olaylarına bir bakalım. Güya neydi; Taksim'de üç beş ağacı koruyorlardı. Ağaçların kesilmesi bahane edilerek başlatılan olaylarda çevreye zarar verildi ve Türk bayrağı yakıldı. Gösterilerde terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ile sözde KCK bayrağı asıldı. PKK sempatizanları ile Fetullahçı Terör Örgütünün de (FETÖ) etkin olduğu gösterilere katılan gruplar barikat, taş, sopa, molotofkokteyli, ses bombası, sapan ve bilyelerle polise karşılık verdi. Bugün bu olayları başlatan, finanse eden vs. herkes devletimizce ve halkımızca bilinmektedir.

Yine 15 Temmuz Türkiye'ye FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimini unutmamız mümkün değil. 250 şehit kardeşimiz, binlerce yaralı kardeşimiz kendi asker kılığına girmiş FETÖcüler tarafından katledildiler.

Şimdi bakın Kazakistan'daki olayların bu olaylardan ne farkı var?
Sn. Cumhurbaşkanımız her fırsatta söylüyor "Bu FETÖcüleri ülkelerinizde barındırmayın, aksi halde bir gün sizi de sokacak bu hain yılanlar" diyor. Görüyor musunuz, ne kadar haklı olduğu açık bir şekilde ortadadır.

Temennimiz, kardeş Kazak halkının barışı ve huzurudur. Kazakistan yönetiminin bu krizin üstesinden geleceğine yönelik inancımız tamdır. Kazakistan halkının sağduyusuna güveniyor ve olayların en kısa sürede yatışmasını temenni ediyoruz.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın