TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
Kenan Akın

Kenan Akın

Erbakan Hoca'dan 'Son randevu'yu bana Recep Tayyip Erdoğan almıştı!

Gerçi yıllar yıllar önce, Tercüman Gazetesinde çalışırken Erbakan Hoca ile defalarca görüşmüş, demeçler almış hatta 'İşte Erbakan' adlı kitap bile kaleme almıştım.

Kenan AKIN - Yazıyor..          2.Bölüm

Her ne kadar, ilk görüşmemizde, ki kendileri Başbakan yardımcısı idi, tam 5 saat beklettikten sonra huzura kabul edilmiş olsak bile, aramızda ki bağlantı çok iyi bir grafik çiziyordu.
Bir kaç kez, Kutsal Topraklar’ da beraber olmuş Hac farizasını takip etmiştik. Sonra Türkiye Gazetesi’nde iken, görev icabı aramızda uzaklaşma oldu.

1994’de Sabah Gazetesi’nde 'Başkan Danışmanı' ve röportaj yazarı olarak çalışırken, Necmettin Hoca ile seri röportaj yapmam istendi.
Geceli gündüzlü telefon görüşmelerim ve Ankara gidiş gelişleri sonucunda, Hoca’dan söz alabilmiştim. Fakat bir türlü buluşma zemini bulunamıyordu. Hatta, Erbakan Hoca’nın arkasından Kıbrıs’a bile gitmiş, dakikalarca görüşmeye rağmen röportaj zeminine gelinmemişti. Tam umutsuzluğa düşeceğim bir zamanda, aklıma o zaman İstanbul Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan gelmişti. Aramız çok iyi ve sağlamdı.

Erdoğan isteğimi anlayışla karşılayarak derhal Ankara’yı aramış ve Hoca’dan geniş zamanlı randevuyu namımıza almıştı.

Ne var ki, buluşma yeri Hoca’nın yazlık evinin bulunduğu Altınoluk’ta gerçekleşecek ve Hoca foto muhabiri istemiyordu. Uçağa atladığım gibi İzmir’in oradan da karayoluyla Altınoluk’un yolunu tuttum. Zorlu randevu ye 2 saat önce gitmiştim. Tabi yine bekledim fakat daha sonra Erbakan Hoca’nın hem iltifatlarına, hem derin cevaplarına hem de Milli Gazete’de çalışma teklifine mashar oldum.

Hoca, bütün sorularıma çekinmeden cevap verdiği gibi, bahçesinde denize nazır bir şekilde namazını kıldı.Gelip geçen komşularıyla selamlaştı. Akşama doğru da, hazırlattığı tepsi köftesini beraber yedik. Sabah ta, Hoca’nın röportajı galiba 1 Eylül 1994’te yayınlanmaya başladı ve yankılar uyandırdı. Ne var ki, rahmetli Bülent Ecevit, şimdi kendisi, gibi rahmeti rahmana kavuşan Erbakan Hoca’ya 2 defa cevap veya açıklama yazmak mecburiyetinde kaldı.

OLAY ADAM ERBAKAN
Sabah’ta yayınlanan ve ilgiyle karşılanan seri röportaj’dan 6 yıl sonra Birey Yayıncılık tarafından yapılan teklifi kabul edince, ortaya bu sefer ”Olay Adam Erbakan”    kitabı çıkıverdi.
Gerçekten de, kim ne düşünürse düşünsün Erbakan Hoca, Türk siyasi tarihinde bir ”olay adam”dır.
Çocukluğu, üniversite yılları siyasete atılışı, dünyaevine girişi, mücadeleleri, başarıları, başarısızlıkları, çatışma ve kavgaları ile bir Erbakan portresi çizmek zor görünüyor. Ne var ki, objektif kriterlere, etik değerlere ve sadakate dayalı bir anlayışla durum tespiti yaparken, aslında 42 yıllık bir siyasi serüvende sergileniyor.

CUMHURİYET ÇOCUĞU
Cumhuriyet Müdde-yi Umumisi Mehmet Sabri Bey’e,bir oğlunun daha dünya ya geldiğini müjdeledikleri gün,Cumhuriyet Bayramı’ydı. 29 Ekim 1926’da dünyaya geldiği, savcı babasına müjdelenen çocuğa Necmeddin (Necmettin)adı verilmişti… Necmeddin yani ”dinin yıldızı”… Cumhuriyet Bayram’nda gözlerini dünyaya açan ve “dinin yıldızı” ismini alan çocuğun ileride Türkiye’nin siyasal ve sosyal hayatına ağırlığını koyacağını kim tahmin edebilir ki? Anne Kamer,üç çocuğunu da büyük bir özenle büyütürken, Sinop’ta hakimlik yapan baba Mehmet Sabri, bir süre sonra Afyonkarahisar’a oradan da Kayseri’ye tayin edilmişti… Bu arada, küçük Erbakan büyümüş okul çağına gelmişti… Kayseri Cumhuriyet İlkokulu’nun birinci sınıfında okuyan miniklerden biri Necmettin Erbakan olmuştu. Böylece Cumhuriyet Bayramı doğan” dinin yıldızı” Cumhuriyet ilkokulunda tahsil hayatına başlamıştı. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde 40 yıl kadar önce kadılık sonrada ağır ceza reisliği yapan baba Mehmet Sabri bey emekli olunca Erbakanlar İstanbul’a yerleşmişlerdi. Artık, Necmettin Erbakan’ın İstanbul hayatı başlıyordu.

YIL 1938…
İstanbul erkek lisesinin orta bölümüne başlayan Erbakan başarılarından ötürü öğretmenlerince ayrı bir öğrenime tabi tutulmuştu.

SINIF BİRİNCİSİ
6 Yıl üst üste sınıf birincisi olan Erbakan’ın İstanbul Teknik Üniversitesine girişi de bambaşkaydı. Sınavla 2. sınıfa kabul edilen Erbakan ”Böylece Süleyman beyle aynı devreden olduk” diyordu. Bu arada, Fatih’te aldıkları eve çok yakın İskender Paşa Camii ve imamı Mehmet Efendi Erbakan’ın dini yönünü oldukça etkiliyordu. Öte yandan Erbakan Hoca Teknik Üniversite Makine Bölümü’nü birincilikle bitirdiğinde tarih Haziran 1948 idi.

Erbakan Hoca ”Süleyman Bey ise 1949’ un Şubat ayında mezun olmuştu” diyordu. Altı yerine beş yıl daha İTÜ’ yü birincilikle bitiren Erbakan, Motorlar Kürsüsü’nde asistan oluvermişti. Hazırladığı 3 ciltlik tezden sonra üniversite tarafından Almanya’ya tank motorları üzerinde çalışmalar yapmak üzere gönderilmişti.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın