TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Sosyal medya işçileri

Yıllar geçtikçe gelişmekte olan Sanal Dünya, Koronavirüs salgını sonrası adeta pik yaptı.
Sosyal medya işçileri
Para kazanmanın zorlaştığı ve ekonomik olarak çöktüğümüz bu zor dönemde birçok bireyin yardımına internet koşuyor. Sosyal medya platformları, kripto para piyasaları, e-ticaret siteleri çoğu insanı içine almış durumda.

Gencinden yaşlısına, öğrencisinden, çalışanına herkes bu pastadan bir pay almak istiyor.

Onlara nasıl karşı çıkabiliriz ki?
Birçok iş yerinin kapatıldığı, yeni yatırımlar ve atılımlar için uygun koşulların bulunmadığı bu dönemde insanlar geçinmek için türlü yollara başvuruyorlar. İnstagram sosyal medya platformluğundan çıkıp büyük bir mağaza olma yolunda hızlıca ilerliyor. Herkes satış elemanı, herkes reklamcı olmuş durumda.

Küçük işletmeler git gide sayılarını azaltırken, büyük şirketler büyümeye hızlıca devam ediyor. Pandemi döneminde hızlı büyüme gösteren büyük şirketlerin sayısı oldukça fazla.

PANDEMİ DÖNEMİNDE 58 BİN 958 KİŞİ MİLYONER OLDU!
Türkiye'nin şu an ki ekonomik kriz durumunu anlamak için kâhin olmaya gerek yok. Ekonomik nedenlerle intihar eden insan sayısı oldukça arttı. Sürekli karşımıza çıkan bu haberler bizi oldukça üzüyor. Genel olarak kötüleşen ekonominin yanında bu kadar milyoner sayısının artması sizce de tuhaf değil mi?

Tabi ki de değil. Para piyasalarının pandemi nedeniyle çöküşü sonrası yaptığı ralli, birçok insana paralarını katlama fırsatı sundu.

Peki esas soru şu. İnsanların kazandıkları bu paralar pandemi dönemi öncesi kadar değerli mi?

Yüksek vergi artışları, ev ve araba fiyatları, daha doğrusu satın aldığımız her şeyin fiyatının artması bize şu komik cümleyi söylettiriyor.
'Milyonerim ama güzel bir ev ve araba alamıyorum.'

Adeta hayatta kalma yarışı verdiğimiz bu dönemler. Hiçbir şeyin yetmediği, git gide azalan orta tabakanın tamamiyle yok olduğu, zenginlerin ve büyük markaların büyüdüğü, fakirlerin intihar noktasına geldiği bir hal aldı.

Dünya üzerinde ülkelerin artık virüsten kurtulma ve normalleşme dönemine girdiği bu zamanlarda, Türkiye'nin hâlâ yol kat edememesi ve vaka sayılarının ilk dönemden bile fazla oluşu ister istemez aklımıza birilerinin hala yeteri kadar para kazanmadığını, bizler için yapılan bu planlarda henüz son aşamalara gelinmediğini gösteriyor.

Umarım bu zor zamanları, en az hasarla atlatır ve daha güzel günler görebiliriz.

Hoşça kalın.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın