TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Oyunculuk yapmak isteyenler!

Oyunculuk mesleğini icra ederken karşımıza çıkan zorluklar nelerdir? Nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl bir yol izlemeliyiz?
Oyunculuk yapmak isteyenler!
Yeni sinema filmi ile karşınızda olacağım için bir süre yazılarıma ara vermek durumunda kalmıştım. Öncelikle okurlarımdan özür diliyor ve haftalık yazıma başlıyorum. 

Tabi çekimler sırasında birçok yardımcı oyuncu arkadaşın soruları oldu, aslında bu sorular çevremden çok duyduğum sorular olduğu için bu konuyla alakalı bir yazı yazmak istedim.

Oyunculuk mesleğini icra ederken karşımıza çıkan zorluklar nelerdir? Nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl bir yol izlemeliyiz?

Herkes maalesef bu mesleği icra ederken inanılmaz derecede popüler ve zengin olacağını düşünüyor. 

Türkiye de kolunu sallasan oyuncu olmak isteyen veya bir yerlerde görünmüş birisine çarpacağını biliyorsun. Fakat sen en tepedeki isimlere bakıp aynı performansı bekliyorsun. 

Yanlış!  

Her şeyden önce bunun bir meslek olduğunu ve kendini, evini geçindirmen gerektiğini unutma. Tepeye yükselirsen ne ala o senin ödülün. Fakat o kadar kolay değil! 

Her meslekte olduğu gibi oyunculuk mesleğinde de pislikler ve çakallarla karşılaşacaksın. Hakkında konuşacaklar, kuyunu kazacaklar, paranı vermeyecekler, bir yerlere gelebilmek için senden ödün vermeni isteyecekler! 

Sen bunlara aldırma ve doğru yolunda yürümeye devam et. O gaflete düşersen herkes gibi olacaksın ve yok olup gideceksin. Oyuncu değil oyuncak olacaksın! 

Zorluklar say say bitmez! Yardımcı oyuncuysan eğer sabah 9 gece 1 arası hazır bir şekilde sette beklemen gerektiğini unutma. Ana cast oyuncusuysan işin daha zor. Bir sürü kağıdı ezberleyip o duyguyu yaşayacaksın ve tamamen başka biri olacak, önce kendine inanacaksın ki izleyen de sana inansın. 

‘Tepeye çıkacağım’ veya ‘Daha iyi bir yere geleceğim’ diye kendinden ödün verdiğin an, mesleğini kendi ellerinle bitirirsin. Sen ekmeğine bakacaksın ve yaptığın işin hakkını vereceksin. Allah da senin yanında olacak.   

Gelen işe burun kıvırmayacaksın sen ekmeğine bakacaksın. Rolün büyüğü, küçüğü olmaz. Herkes seni beklemiyor başrol için!

Burnun havada dolaşmayacaksın. İnsanlara 'Teşekkür ederim' demesini de bileceksin 'Sen zahmet etme' demesini de. İstersen ‘Al Pacino' gibi oyna ekranlarda. Kamera arkasında sevilmeyen bir insansan o mesleğin devamı gelmez bilesin. Senden daha fazla çalışıp daha az kazanan emektar set ekibinin kıymetini bileceksin. İşte o zaman yükselirsin! 

Öncelikle boş hayaller kurmayı bırak! Doğruca git ve eğitimini al. Sadece Güzel sanatlar veya konservatuar ile olmayabilir. Git güzel bir kursa kamera önü oyunculuk eğitimini al. Diksiyon eğitimini al. Çeşitli çalışmalara katıl ve uygula. Sonra senden kayıt parası istemeyen düzgün güvenilir bir ajansa kaydol. Bir menajer ile anlaşabilirsen ne ala! 

Sonra seçmelere yani auditionlara git ve istediğin işleri kap!  

Saygılar, sevgiler... 
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın