TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Ocak ayında diziler yayınlanmayacak!

Merhaba sevgili Ogün okurları.. Sezon arasında bazen izlediğiniz dizinin yeni bölümünün gününde yayınlanmadığı fark etmişsinizdir. Bunun sebebi kanalın reklam bütçeleri için yeniden masaya oturması oluyor.
Ocak ayında diziler yayınlanmayacak!
Bu yıl bütün kanallar ortaklaşa bir flaş karar alıp ocağın ilk üç haftası bu bütçe görüşmelerini yapıp onaylamayı uygun gördü. 

Yani müjde! 

Ocağın ilk üç haftası hiçbir kanal dizilerini yayınlamayacak.

Sadece TRT1 ve Kanal7 yayın akışına devam edeceğini açıkladı. 

İzleyici için kötü fakat oyuncu ve set çalışanları için oldukça güzel bir haber bu. Dizi Sezonu ortasında üç haftalık tatilin onlara ilaç gibi geleceğinden eminim. Tabi bir sonraki bölümü sabırsızlıkla bekleyen  izleyici isyan ediyor ve oldukça meraklanıyor. 

Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi dizilerin artık ücretli platformlarda seyirciye sunulması konusu gün geçtikçe netlik kazanıyor ve hatta bu olayın TV kanalları üzerinden abonelik sistemine dönüştürülmesi tarzında ortaya fikirler atılmış durumda. 

Doların yükselmesiyle beraber yaşanan krizden sinema ve TV sektörü de nasibini almıştı ve bütçe düşüşleri yaşanmıştı. Dizilerin ücretli olmasının bir nebze sektörü hareketlendireceğini ve bu sektörde çalışan herkesin yüzünü güldüreceğini düşünüyorum.

İlk bölüm ücretsiz tarzında kampanyalar yapmadıkları halde şahsen bu kararın ne kadar sağlıklı olduğunu sorguluyorum. Sonuçta hiç izlemediğimiz ve hakkında sadece fragmanlardan bilgi edindiğimiz dizilere neden para verelim ki? 

Neyse ki üzülmeyin. İlk bölümünü satın almasanız bile sosyal medya sayesinde fikir edinebileceğinizden eminim. 


Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hoşça kalın.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın