TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz, arkadaşlarımız naifliği ve zarafetiyle hayatımızı güzelleştiren bu kutsal varlıkların bir gün değil her gün hatırlanması gerekir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Geçen sene yazdığım yazıda onlara yapılan şiddete ve tacize yer vermiştim. Tabi ki bir sene içerisinde dünya daha güzel bir yer olmadı. Fakat biz bunu sürekli hatırlayarak, hatırlatarak ve yaptırımlar uygulayarak, bu durumu dile getirmeli, onları bir gün değil, her gün anmalı ve ne kadar değerli olduklarını onlara hissettirmeliyiz.

Yalnızca erkeklerin olduğu bir dünya ne kadar çekilmez olurdu düşünsenize. Onlar bizim hayatımızın ışığı ve solmayan rengi.

Geçtiğimiz haftalarda, sevgilisine şiddet uygulayan adamı engellemek isterken onu öldüren Kadir Şeker'i hatırlarsınız. Kadına şiddetin özellikle artış gösterdiği veya daha fazla gündeme atıldığı bu dönemde bu tarz talihsizler maalesef, kadını korumaya yönelik davranışlarda bulunacak kişileri tedirgin etti.

Konu burada bir kadını korumaktan ziyade bir canı korumak bence. Bu olay bir kadına değil de bir erkeğe veya bir hayvana yapılsaydı da ben olaya müdahale etme ve görmezlikten gelmeme taraftarıyım.

Lütfen kimsenin güveni kırılmasın, endişe duymasın. Çünkü biz bu tarz olaylarda hiç bir şey olmamış gibi hayatımıza devam edip yürüyüp gidersek, bu olayların her gün katlanarak devam edeceğini biliyorum.

Kadir Şeker'in olayından sonra nasıl bazı insanlar 'bulaşmayalım, bizim de başımız derde girmesin.' zihniyeti ile hareket ettiyse, bizler olaylara müdahale ettiğimiz sürece, bu şiddeti gösteren kişiler de durup iki kere düşünecektir.

Bir insanı bile kurtarmak gerçekten çok değerlidir. Yaptığımız eylemler, hareketler bir hayata bile dokunsa, insanlığı kurtarmak ve insan olduğumuzu hatırlamaya bir adım daha yaklaşacağız.

Başta canım anneciğim olmak üzere bütün kadınların, kadınlar gününü kutluyorum.

İyi ki varsınız.
İyi ki hayatımızdasınız.
Bu dünyada güçlü kalmak zor biliyorum fakat denemekten asla vazgeçmeyin.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın