TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
Galip Gezer

Galip Gezer

Charles De Gaulle

Nedir bu Charles De Gaulle? Fransız donanmasının Amiral gemisidir. 262 metre boyunda ve ABD'nin gemisinden sonra ilk nükleer enerji ile çalışan yüzey gemisidir…
Charles De Gaulle
30 ila 40 arası Rafale M tipi savaş jeti taşıyabiliyor ve 800 kadar komando asker gücü bulunuyor...

Adını aynı adı taşıyan Fransız devlet adamı ve General'den almıştır. Dünyanın en güçlü savaş makinelerinden biri olabilir.

Peki, şu an nerede?
Akdeniz'de, Türklerin kıta sahanlığı oluşturmaya çalıştığı ve hak ettiği bir bölgeye doğru yola çıktı.

Amaç ne?
Türkleri caydırmak ve gözdağı vermek. Gönderen kim? Üyesi olduğumuz NATO.

NATO'ya emri veren kim? Üst akıl. Peki, bu üst akla bu fikri veren hıyarlar kim? Boş verin herkes biliyor zaten dünya petrol şirketleri olduğunu…

Peki daha önce Fransızlar Akdeniz'e gelmişler miydi?
Evet, gelmişlerdi ve Antep'i kuşatmışlardı.

Taraflar Kuvâ-yi Milliye ve Fransa, Fransa Batı Afrika'sı ve Ermeni lejyonuydu. Komutanlarımız Kılıç Ali bey, Şahin bey ve Şefik bey idi. Fransız komutanlar Henry Gouraud ve General Quérette.

Kuşatmada Kuvâ-yi Milliye tarafının gücü şu kadardı: 1200 silahlı, 1400 silahsız toplam 2600 savaşçı. Bizim mühimmat olarak süngümüz, çakaralmaz 1200 silahımız, 6 makineli tüfek ve 3 tanede topumuz vardı. 6317 şehit vermiştik ve çoğu sivildi.

Peki, Fransızların gücü ne kadardı? 20.000 Fransız askeri 1500 Ermeni askeri, 4 tank, 6 uçak, 11 batarya top (65 mm'den 115 mm'ye çıkabilen güçlü toplar) 1400 hayvan ve 1 Sahra hastanesi vardı.

Yani bugün adı Gaziantep olan şehrimiz ile Fransa devleti savaş halindeydi. Kuva-yi Milliye mensubu 1200 silahlı Türk askerine karşı kaç Fransız askeri öldü biliyor musunuz? Fransız kaynaklarının verilerine göre tam tamına 1200 Fransız askeri gömüldü Antep'e…

Bir düşman öldürmeden ruhumu teslim etmem diyen 1200 Kuvâ-yi Milliye şehidimiz sayesinde.

Peki, sonuç ne oldu Antep düştü.
Peki, Antep ne zaman kurtuldu? Yunan'ı Ege denizine döktükten sonra Ankara Antlaşması ile…

Annesi Hatice hanıma saldıran Fransız askerlerine, karşı saldırı yapan ve süngü darbeleri ile öldürülen 14 yaşındaki Şehit Kâmil'in katledilmesi ile halkın galeyana gelmesi sonucu verildi bunca şehit…

Bu olaylar 1920 yılında olmuştu şimdi ise sene 2020.

Peki, bugün Fransız uçak gemisi Akdeniz'e doğru yol alırken Gaziantep'te neler oluyor?

Tam da geminin gelme tarihine denk gelen 22 Eylül'de TEKNOFEST başlıyor. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali. Geçtiğimiz günlerde 1 Eylül 2020 tarihinde Tuz gölünde başlayan, Roketsan ve TUBİTAK-SAGE yürütücülüğünde düzenlenen bir roket yarışması yapılıyor. Alçak, orta ve yüksek irtifa kategorisinde yapılan bir savunma yarışması…

Bu yarışmaya ülkemizden 516 takım başvurdu ve 75 üniversite takımı ile 7 lise takımı finalist oldu. 100 yıl sonra Kurtuluş Harbinin 15'lileri ve Nuri Killigiller, Vecihi Hürkuşlar ve Nuri Demirağlar oradaydılar.

82 çeşit roket yapmış çocuklarımız. Tarih tekerrür etmektedir fakat "Matematiğin Tanrının dünyadaki bir yansıması olduğunu unutmamak gerekir"

Rakamlar ortadadır ve olası bir savaş durumunda Türk ordusu, Fransızları Akdeniz'e Yunan'ı Ege'ye dökmeyecektir resmen gömecektir. Tarihte bir Gazi Paris, Kahraman Marsilya ya da Şanlı Lyon bulamazsınız. Bulmanız için bakmanız gereken coğrafya bellidir ve bu coğrafya Türkiye Cumhuriyeti'dir.

100 yıl önce yaşandı bu senaryo ve bunu tekrar yaşayabilecek kadar yüreği olan tek ulus Türk Milletidir.

Yazıyı dikkatle okuyacak olursanız Fransız uçak gemisine karşı Türk öğrencilerini, Yunan ordusuna karşı kayıtlı 228,000 doğa avcımızı kaleme aldık. Türk ordusundan bahsetmedim bile. Çünkü Türk orduları devletlerle savaşır, mandalarla değil.

Yazımıza Adolf Hitler'in, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'ın ve Başbuğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle son verip esenlikler diliyorum.

"Dünyada tek bir ülke olsaydı eğer sanayisi Almanlardan, ordusu Türklerden, fahişesi Fransızlardan olurdu"
Adolf Hitler


"Orhun anıtlarının dikildiği çağda Alman veya Fransız diye bir millet oluşmamıştı."
Prof. Dr. Ahmet Taşağıl

"Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir."
Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Dipçe: "Sevgili Fransızlar... İyi sevişiyor olabilirsiniz ama iyi savaşamazsınız. Sevişmek ile savaşmak arasındaki fark, bir milyon sperm ve bir bebek, bir milyon asker ve bir devlet demektir." Galip GEZER

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Mustafa
    Çok güzel yazmışsınız. Keske bu uçak gemisine adını veren generalin II.Dunya Savaşında Almanlardan korkusunu fransız donanmasını korkak tavuklar gibi Ingiliz koylarında saklandığını, korkudan kafasını kaldırmadığını, Ingilizlerin yardımıyla ortaya cikabildigini de beliryseydiniz.
  • Mustafa ÇALIŞKAN
    Yazılarınızı hayranlıkla okuyor başarılarınız devamını diliyoruz galip bey yaZdığınız herşey o kadar doğru ve o kadar bizlerin içimizden geçen kelimelerimize tercüman oluyorsunuz teşekkür ediyorum saygılar...