TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19

Türbanlılar Diplomalı Ev Kadını Olacak

Sorun olmaktan çıkarılmasının gerekli olduğunu ve bu sorunun siyasi bir parti tarafından çözülmesi halinde türbanın bu sefer gerçek anlamda siyasete alet edilmiş olacağını belirtmiştim. Türbanın siyasete alet edilmesinin önüne geçmek isteyen ve bu ülkenin dirliği ile birliğini sağlamayı görev kabul eden tüm siyasi partilerin asli görevinin bu sorunu çözmek olduğunu söyleyerek olaya son noktayı koymuştum. Bugün böyle bir sorunun çözülmesi için iki partinin birbiriyle istişarelerde bulunması halk tarafından takdirle karşılandı.

SEN OKUYAMAZSIN GİT EVİNİN KADINI OL
Can Dündar YÖK'ün, en çok içeri alması gereken türbanlı kesime, ''Sen okuyamazsın, git evinin kadını ol'' demesinin yanlış olduğunu bir yazısında belirtmişti. Can Dündar'ın bu tespitlerine sonuna kadar katılıyorum.

TÜRBANLILARA DİPLOMALI EV KADINI OL TEKLİFİ
MHP'nin dediği gibi bir takım kişilere duyduğu öfkenin acısını birileri öğrenciden, velisinden ve ailelerden çıkarmamalı ve bu yasak acilen okullardan kaldırılmalıdır. Üniversitelerde yasakların kaldırıldığını fakat kamu alanlarında kaldırılmadığını düşünürsek, Türbanlılar üniversiteden mezun olduğu zaman özel şirketlerde iş bulamazlar ise kamu şirketlerinde de çalışamayacaklarına göre; sonuçta ancak ve ancak diplomalı ev kadını olabileceklerdir. Bu ve buna benzer olayların yaşanmasına siyasilerin neden olduğunu hepimiz biliyoruz. O zaman yaşantımızın bir parçası olan fakat sorun olmayacak kadar saf olan bir bez parçasının sorun olmaktan çıkarılması için siyasiler el birliğiyle bu olayı çözmelidir. Ve şayet bu olay bir parti tarafından çözüme ulaştırılır ise siyasi rant elde edilir. Lakin çözüme ulaşmaz ise de bu süreç tarihimize utanç verici harflerle yazılır.

BEN DE TÜRBANDA PARTİ LOGOSU GÖRMEDİM
''Din'in siyasallaşmasının önüne geçelim'' derken, türban konusunda sınırları her geçen gün biraz daha genişleten kurumlar ve kişiler türbanlı kesime haksızlık yapmışlardır. Türbanı siyasi bir simge görenlere bir anlam veremiyorum ve Başbakanımız Tayyip Erdoğan gibi bende bu güne kadar hiçbir türbanın üzerinde bir parti logosu görmedim.

TÜRBAN SİYASİ DEĞİL CEMAATLERİN SİMGESİ
Ama bir türbanlı gördüğüm zaman türban takan kardeşimizin hangi cemaate bağlı olduğunu bağlama tarzından anlayabiliyorum. Bence türban siyasi bir simge değil Nakşibendî, nur veya iskenderpaşa gibi cemaatlerin simgesi olarak kullanılıyor. Geçmişte ne analarımızda, nede bacılarımızda böyle bir hal görmek zordu. Çünkü başörtüsü tek düzen bağlanır ve bir simge veya işaret olarak kullanılmazdı. Bence türban bu gün itibariyle tarikatlar ile cemaatlerin bir simgesi olmuş ve bu halden tekbir giyimin sahibi kazanç sağlarken saf ve temiz yüreklilikle başörtüsünün bu değişimine katılan analarımız ile bacılarımızdan oluşan türbanlılar zarar görmüştür. Başörtümüz, eşarbımız ve yemenilerimiz demode olmuş ve inanç özgürlüğü sekteye uğramıştır. Türban bazı kesimlerce siyasi bir simge olarak görülüyorsa ve başörtüsü siyasi bir simge
değil ise, bu görüşe alternatif olarak başörtüsüne uygulanan yasaklar neden kaldırılmıyor. Acilen bu Türban olayı çözüme kavuşturulmalı veya kavuşmuyor ise de ileriki bir tarihe bırakılarak gündemden çıkarılmalı ve esas sorun olan PKK sorununa kenetlenmeliyiz.


fyildirim@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/27.Ocak-02.Şubat.2008/Sayı:57/Sayfa:03

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın