TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09

SGDD-ASAM kafaları karıştırıyor

Avrasya Bir Vakfı bünyesinde 1999 yılında kurulmuş olan Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)’ı milli çıkarlarımız için araştırmalar yapan misafirlerini kapıda karşılayıp, görüşme sonrasında kapıdan Türk gelenek ve göreneklerine göre yolcu eden bizim kuruluşumuz olarak biliriz.
SGDD-ASAM kafaları karıştırıyor
Peki Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)’ın türevi olan Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ne iş yapar? misyonu ve vizyonu nedir? Milli midir? Yerli midir?

Aylar öncesinden bizleri Ankara’da düzenlenecek olan “Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları” programı için davet ettiler. Tüm yurt içi ve yurt dışı programlarımızı ayarlayarak başkent’te gerçekleşecek programa katılmak için hazırlıklarımızı tamamladığımız sırada derneği arayarak program detaylarını öğrenmek istediğimizde programın iptal edildiğini öğrendik. Bizleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı vasıtasıyla davet ediyorsunuz, programa sayılı günler kala iptal olduğunu öğreniyoruz, iptal olduğunu bize bildirme lütfunu göstermediniz, peki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na neden bildirmediniz? Siz kurumunuzu bizim en üst kurumumuzdan üstün mü görüyorsunuz?

Bu üslupsuz yakışık olmayan durum karşısında daha önce düzenlenen programlara katılan gazeteci arkadaşlarımı arayarak durum konusunda istişare yaptığımda aldığım cevaplar enteresandı.

İngiliz Büyükelçiliği, AB ve Birleşmiş milletlerden maddi destek almak için bu programlar organize ediliyormuş. Üst düzey cumhurbaşkanlık makamından yöneticilerimiz geldiği gün yapılan organizasyonlara katılımın yüksek olması sağlanıyormuş. Fakat yöneticilerimizin katılmadığı günlerde organize edilen toplantılara gelen gazeteciler otele yerleşip, programa katılmadan Ankara’da turistik gezilere katılıyor, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma
Derneği ise yapmış olmak için 3-5 gazeteci ile organizasyonu yapıyormuş. Yani körler, sağırlar birbirini ağırlar.

AB’den güç almak için gazetecileri kukla yerine koymak, göstermelik programlar ile mültecilere fayda sağlanıyor algısı yaratmak, davet ettiği kişileri mağdur etmek bir milli derneğin vizyonu da olamaz vizyonu da…

Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği yöneticileri sizleri İstanbul’da 5 yıldızlı otelde 100 gazetecinin de davet edildiği bir programda ağırlamak isterim, tüm masraflar (Uçak, Transfer, otel) tarafımıza aittir. Sizleri havalimanında karşılayıp, aynı havalimanından da yolcu edeceğimizden şüphemiz olmasın.

Bir de unutmadan bizler verdiğimiz sözleri yutmayız, tutarız.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın