TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19

Kafamda deli sorular!..

Körfez savaşından önce İran devletinde ki rejime muhalif olan 4 bin civarında İranlı, Irak’a sığınmıştı.
Kafamda deli sorular!..

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin uçuşa yasak bölgede bu mültecilerin yaşamasına izin vermişti.

Bu aşamada Amerika bu mültecileri eğiterek Saddam’a karşı kullanma yolunu seçti. Körfez savaşının ardından ABD, mültecileri Irak’tan İran’a geçirdi ve Türkiye’ye sığınmalarını sağlamayı planladı.

Fakat Sığındığı ülkeden, kendi ülkesine kendi rızasıyla dönenler başka ülke tarafından sığınmacı veya mülteci sıfatı alamayacağı sebebiyle ülkemize girenlerin hepsini sınır dışı ettik. Girmek isteyenlere de izin verilmedi.

Şimdi Suriye’ye istediği zaman girip çıkanlar, bayramda ülkesine gidenler sığınmacı ve mülteci statüsünü neden kaybetmiyor? Bu kişileri biz can güvenliği nedeniyle ülkelerinden kaçtıklarını biliyoruz. Peki kaçtıkları yere neden geri gidiyorlar?

1951 Cenevre Mülteciler Sözleşmesini kabul ettiğimize göre neden imza attığımız kurallara göre hareket etmiyoruz? Kendi istekleri ile kaçtıkları ülkeye geri dönenler ne mültecidir, ne de sığınmacı… Öyleyse; Peki bunlar nedir? Ya da ne değildir?

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın