TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09

Güngören Ve Terör

Özellikle bölgede yaşayan bizlerin hafızalarına çok acı bir hatıra olarak MENDERES ÇIKMAZI TERÖRÜ adıyla kazındı.

GÜNGÖREN'de yaşanan bu olay ile terör; adres tanımadan niçin ve nerede, kimi, nasıl ve ne zaman vuracağı belli olmayan insanlık dışı bir davranış şekli olduğunu bir kez ortaya koydu.

Hayatımın en zor yazılarından birisini yazmakta zorlanıyor ve gördüklerim sonucu hafızama kazınan olayları yazıya dökemiyorum. Çünkü hep aklıma patlamanın meydana geldiği alanda bulunan şehitlerimiz ile yaralılarımız ve minik çocuklarımız geliyor.

Patlamanın meydana geldiği MENDERES ÇIKMAZI'na yakın olduğumdan dolayı bölgeye en erken gelen gazeteci idim. Etrafta araçların üzerine yapışmış, et parçaları ile kolu ve bacağı kopma noktasına gelmiş insanları gördüğüm zaman insan olmanın içgüdüsüyle elim ayağıma dolaştı.

O telaşlı anda telefonum çaldı ve açtığımda NTV HABER MERKEZİ'ndeki arkadaşım olay yerinde olup, olmadığımı sordu ve doğalgaz patlaması deniyor doğrumu? dedi.

Olayla ilgili olarak, patlamanın doğalgaz değil, BİRİ SES olmak üzere İKİ BOMBANIN neden olduğunu ve etrafımda cesetler ile yaralıların bulunduğunu söyledim.


VAHŞET MANZARASI HEPİMİZİ YARALADI
GÜNGÖREN BELEDİYESİ'nin önünde bir ara olay yerine ilk gelen yöneticilerden olan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile karşılaştığımda, gördükleri nedeniyle yüzünün sararıp, göz pınarlarının aktığını gördüm. Vel hâsıl ogün hepimiz gördüklerimiz dehşet izleri nedeniyle psikolojik olarak mahvolduk.

Hafızalara kazınan o acı günde sağa sola koşarak yakınlarını arayan insanları, patlamayı görerek olayın şokunu anlatırken tekrar patlamayı yaşadıkları gözlerinden okunan insanları, 3 yaşındaki çocuklarını teröre kurban veren insanların çığlıklarını ve kafasından aldığı yara ile önce Kolan Hastanesi'ne daha sonra Çapa Hastanesi'ne ambulansla sevk edilerek, Çapa'da hakkın rahmetine kavuşan vatandaşa yakılan ağıtları unutmak mümkün mü?


GÜNGÖREN'DE EN BÜYÜK TERÖR, KAPKAÇ TERÖRÜ İDİ
Güngören bombalamalar ile silahlı çatışmalar ve terör olaylarına 1980 yılından bu yana veda etmiş ve bölgede bulunan tekstil atölyelerinin çoğunlukta olduğundan tekstilin kriz yaşadığı zamanlarda kapkaç belasıyla sıkıntılı günler yaşamış ama bu bela ile de yıllardır yolunu ayırmıştı.

Bir ülke mozaiği edasıyla oluşturduğu toplum ile huzur içinde yaşayan ilçemiz bombalama olayıyla yakın zamanda ilk olarak Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ile aynı binada bulunan Güngören Polis Merkezi'nin önünde park halinde bulunan polis otosunun altına, kimliği belirsiz kişilerce bırakılan ses bombasının patlamasıyla tanışmıştı.

Kullanılmayan emniyet aracı hasar alırken, Patlama sırasında otomobilin yakınında kimse olmaması can kaybını önlerken, hiçbir vatandaşın burnu bile kanamadığı olay hemen unutulmuştu.

Lakin aradan 3 yıl geçti ve hainler Güven Mahallesinde sebep oldukları iki ayrı patlama ile 18 kişinin ölümüne, 150 kişinin de yaralanmasına neden olarak Güngören'i kana buladılar.


BİR HAFTADIR HER YERDE POLİSLER UYGULAMA YAPIYORDU
Olaydan önce bir haftadır Güngören ilçesinin dört bir yanında yunuslar ve asayiş polisleri çok sıkı bir şekilde arama yapıyorlardı. Bende bu kontrolleri yeni emniyet müdürünün göreve hızlı başlamasının bir göstergesi olarak haberini yapmak adına fotoğrafladım. Ama ne yazık ki! Emniyetin uygulamaları haberinin yerine kanlı terör olayının haberini yapmanın üzüntüsü içerisindeyim.


TERÖRÜ VE TAŞERONLARI KINIYORUM
Halkın en yoğun olduğu bir saatte ses bombası patlatarak, bu alanda daha çok halkın toplanmasıyla ikinci olarak parça tesirli bombayı patlatanlar bu alçakça saldırının hesabını mutlaka vermelidirler.

Haince masum halka yönelik bomba eylemi yapan terörü kınıyor, tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.

 

 

fyildirim@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/03-09.Ağustos.2008/Sayı:84/Sayfa:03

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın