TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09

Fütürsüzler

M-GEN Gelecek Planlama Merkezi tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek ''Fütüristler Zirvesi 2008'' organizasyonunda buluşacaklar.

Bu buluşma ben ileri görüşlüyüm diyerek yola çıkan ve kendi geleceğini kendin yarat ve düşlediğin geleceği oluştur desturuyla özdeşleşen Fütüristler, Fütursuzca davranan yöneticilerimize acaba örnek olabilecekler mi?

Fütürist olmak için herhangi bir özel eğitim almak ya da benzeri bir ön koşul gerektirmiyor olması ise zirveye katılanların hemen hemen hepsinin Fütürist olacağı şeklinde yorumlanıyor.

Ama Fütürist diye anılan kişilerin gelecek için bol bol senaryo yaratmak, hayal kurmak zorunluluğunda olduğu ise olmazsa olmazlardan olarak kabul ediliyor.

EN ÜNLÜ FÜTÜRİST ''JACQUE FRESCO'' İSTANBUL'A GELİYOR
Geleceğin dünyası ve şehir sistemleri üzerine çarpıcı ve sıra dışı tasarımlar, fikirler üreten dünyanın en ünlü fütüristi Jacque Fresco'nun 21 Kasım'da düzenlenecek Türkiye'nin ilk Fütüristler Zirvesine, ana konuşmacı olarak katılacak olmasını dört gözle bekleyenlerdenim.

Geçen yıl, Fresco'nun kendisi ve projeleri üzerine Discovery Channel'da yayınlanan bir belgeselini izleme fırsatı bulmuştum. Fresco'nun belgeselinde bizlerin bildiği şeylerden yola çıkarak, zekice talepler içeren ulaşılabilir hedefler sunduğunu gözlemledim.

Lakin yurdumda yetişecek yerli Jacque'lere imkânlar tanınmalı ve onların hayallerinin yollarını açarak, yabancı hayranlığımızı abartmamamızın gerekli olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz.

750 YTL'NİZ YOK İSE ZİRVEYİ GÖREMEZSİNİZ
''Gelecekte Türkiye'yi neler bekliyor? sorusuna cevap bulunacağı iddia edilen zirveye katılmak isteyen katılımcıların 750 YTL ücret ödemek zorunda olması ise Fütüristlerin hayallerini zirve vesilesiyle maddiyata dönüştürmesi şeklinde yorumlanıyor.

YERLİ FÜTÜRİSTLERİN HAYALLERİNİ FÜTÜRSÜZLER BALTALIYOR
Şu bir gerçek ki! Yurdum insanı arasında kendisinin Fütürist olduğunu bilmeden geleceğe dair planlar ile hayaller kurduklarında başarıyı yakalayamamalarının temel nedenleri arasında fütürsüz insanlarla çalışmak zorunda kalmaları ile çalışanların üretmek yerine tüketmek için çaba harcamalarından kaynaklanması ise bir gerçektir.

Fütüristlere duyulan ilginin gün geçtikçe arttığı ve çeşitli düşünce ile strateji geliştirme platformlarında fikirlerine daha çok kulak verildiği gözlemleniyor.

İnşallah ülkemizde de ''Dünden bugüne geldik, bugünden de yarına gideceğiz'' eğilimi, yerini, ''Önce geleceği tasarlayacak, ondan sonra bugüne gelecek ve adım adım geleceğe doğru planladıklarımızı gerçekleştireceğiz'' yaklaşımına bırakacaktır.

Yurdumuzda bu yaklaşım yaygınlaştıkça, doğal olarak gelecekle ilgili projelerimiz çoğalacak; daha çok ilgi çekecek çalışmalara imza atacak ve ülkemiz insanını refaha ulaştıracak planlarımızı faaliyete sokacağız.

YERLİ FÜTÜRİST YURDUMUN FÜTÜRİSTİDİR
Kesinlikle ve kesinlikle bu yaklaşım içinde fütüristlerin yerli olmasına dikkat etmeliyiz. Zira yabancı Fütüristler ne kadar ülkemizin menfaatine yönelik senaryolar ile hayaller kurabilirler kriteri düşünülmeli, ''YERLİ MALI YURDUN MALI'' ile ''YERLİ FÜTÜRİST YURDUMUN FÜTÜRİSTİ'' anlayışına haiz olmalıyız.

Yerli Fütüristler; ''Düşlediğiniz gelecek'' yurdumuzun menfaati için gerçek olsun.

 

 

fyildirim@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/20-26.Temmuz.2008/Sayı:82/Sayfa:03

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın