TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19

Fütüristlerden Kriz Teşhisi

Fütüristler'in Kasım ayında İstanbul'da buluşacaklarını köşe yazımda kaleme almıştım.

Ve düzenlenecek bu organizasyonda Fütüristlerin, Fütursuzca davranan yöneticilerimize örnek olup, olamayacaklarını çok merak etmiştim.

Beklenen gün geldi ve düzenlenen zirvede, Fütüristler bizim yöneticilerimizle alakalı beyanatları bırakın, dünya yöneticilerine İstanbul'dan mesajlar verdiler. Dünyada ki kriz politik ya da ekonomik değil, tamamen teknik imiş. Yani bırakın ülkemizi ya da komşu ülkeleri dünya yanlış yönetiliyor imiş.

Türkiye'nin ilk Fütüristler Zirvesi'ne dünyanın en önemli fütüristlerinden Jacque Fresco damgasını vurdu.

GLOBAL KRİZ'İN NEDENİ TAMAMEN TEKNİK
Jacque Fresco, zirvede yaptığı konuşmada, tüm dünyada yaşanan finansal krizin nedeninin, politik ya da ekonomik olmadığını belirterek, ''Bugün yaşanan sorunlar tamamen teknik. Dünyayı ve kendimizi daha akıllı yönetmeyi beceremezsek daha iyiye değil, daha kötüye gideriz'' dedi.

Aylardır beklediğim İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 21 Kasım 2008 tarihinde düzenlenen ''Fütüristler Zirvesi'nden sonra gelecek algınız asla eskisi gibi olmayacak'' sloganıyla hayata geçirilen Fütüristler Zirvesi 2008, gerçek anlamıyla beni etkiledi.

GELECEĞİNİ PLANLAYAN ULUSLAR İLERİ SEVİYEDE OLACAK
Çağımızın Leonardo da Vinci'si, Jacque Fresco'nun, ''Dünyada aslında kesin sınırlar yok, kaynakları ortak kullanıyoruz. Bu nedenle her ulusun geleceğini iyi planlaması gerekir. Geleceğini planlayan uluslar, planlamayan uluslara göre çok daha ileri seviyede olacak'' sözlerinden ise içinde ikazlarla dolu öğütleri almış olduk. Ama esas mesajı alması gereken siyasiler ise maalesef orada yoklardı. Çünkü onlar yerel seçim yarışında kullanacakları Bizans oyunlarının planlarını yapmak ile meşguller idi herhalde..

İNSAN ÖMRÜ 120 YILA ÇIKACAK
Fütüristler Zirvesi'nin Türk Fütüristi olan Dr. Serdar Savaş ise konuşmasında, 21'inci yüzyılın en büyük gelişmelerine genetik biliminin damga vurduğunu söyledi. Genetik bilimi sayesinde insanları tehlikeli hastalıklardan korumanın yollarını ortaya koyabildiklerini ifade eden Dr. Savaş, ''Genetik bilimi sayesinde çok kısa bir süre sonra insan ömrünü 120 yıla çıkarabileceğiz. Petrolün pabucunu dama atacak, gen teknolojilerine dayalı enerji kaynakları on yıl içinde günlük yaşamımıza girecek ve gelecekte de genetik bizi şaşırtmaya devam edecek'' diye konuştu.

M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu Ufuk Tarhan, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan ile Tüm Fütüristler Derneği Başkanı Alphan Manas zirveye katılan yerli ve yabancı Fütüristler ile ev sahibi edasıyla yakından ilgilendiler.

Daha önceden de belirttiğim gibi yurdumda yetişecek yerli Jacque'lere imkânlar tanınmalı ve onların hayallerinin yollarını açarak, yabancı hayranlığımızı abartmamamızın gerekli olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz. 

Şu bir gerçek ki! Yurdum insanı arasında kendisinin Fütürist olduğunu bilmeden geleceğe dair planlar ile hayaller kurduklarında başarıyı yakalayamamalarının temel nedenleri arasında fütürsüz insanlarla çalışmak zorunda kalmaları ile çalışanların üretmek yerine tüketmek için çaba harcamalarından kaynaklanması ise bir gerçektir.

FÜTURSUZLAR YEREL SEÇİMLERDE BİZANS OYUNLARINI SAHNELEYECEKLER
Bu görüş çerçevesinde Fütursuz olan kişiler önümüzdeki yerel seçimlerde Fütüristlerin görüşlerine engel olmak için Bizans oyunlarını devreye koyacaklardır. 

İnşallah ülkemizde, ''Dünden bugüne geldik, bugünden de yarına gideceğiz'' eğilimi, yerini, ''Önce geleceği tasarlayacak, ondan sonra bugüne gelecek ve adım adım geleceğe doğru planladıklarımızı gerçekleştireceğiz'' yaklaşımına bırakmasını temenni ediyorum.

Yurdumuzda bu yaklaşım yaygınlaştıkça, doğal olarak gelecekle ilgili projelerimiz çoğalacak; daha çok ilgi çekecek çalışmalara imza atacak ve ülkemiz insanını refaha ulaştıracak planlarımızı faaliyete sokacağız.

Tüm yerli Fütüristler; ''Düşlediğiniz gelecek'' yurdumuzun menfaati için gerçek olsun. 

 

 

fyildirim@ogunhaber.com


CRA- 30.Kasım.2008 Pazar  00:38:00

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın