TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19

2020 yılında enerjimiz yüksek olacak

2019 yılında yaşanan değişken ekonomik çizelgeler nedeniyle enerji sektörü küresel düzeyde değişikliklere sahne oldu.
2020 yılında enerjimiz yüksek olacak

Belirsizliklerin gölgesinde akılcı uygulamalarla enerji sektörü kriz söylemlerini fırsatlara çevirmeyi başarmıştır. Tüm olumsuz tablolara ve yaratılan kaos ortamlarına rağmen enerji sektöründeki yatırımlar rafa kaldırılmamış aksine sektöre teşvikler ile can suyu takviye edilmiştir.

Türkiye son yıllarda yenilebilir enerji kaynaklarının artışında Avrupa ülkeleri ile yarış eden bir konuma ulaşmıştır.

Sektördeki devlet işletmelerinin yatırımlarda özel sektör ile yarışması ve şirketlerin dünya firmaları ile ortaklıklara imza atması Türkiye’nin Avrasya’daki enerji dönüşümüne liderlik edeceğinin bir referansıdır.

Dünya, sebepsiz iç savaşlar, gerekli olmayan bölgesel çatışmalar ve güç gösterileri ile boğuşurken, enerji gücünü tekelleştirmeye çalışan ülkeler aldıkları kararlarla insanlığın geleceğini kendi menfaatleri çerçevesinde şekillendirmeye devam ediyorlar.

Yaşananları iyi analiz ettiğimizde ekonomik ve siyasi karmaşaların altında hep aynı aktörler ve maşalarının çıktığını fark ediyoruz. Bugünlerde ezber bozan anlaşmalar peş peşe tekrarlanıyor.

Özellikle ABD’nin Ortadoğu politikasının altında kendi kendine yetmekten öte giderek, enerjiyi kontrol etme isteği yatmaktadır.

Ortadoğu’da enerji oyuncularının değişmesine de ABD’nin son yıllardaki enerji politikaları sebebiyet vermiştir.

Enerji arz güvenliğini sağlamak, enerjiyi yerlileştirmek ve enerji piyasası oluşturmanın milli bir görev olduğu bilinciyle sonuna kadar enerji bakanlığımızın yanında yer almalıyız.‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ geleceğimiz için çok büyük önem arz etmektedir.

Türkiye’nin enerji sektöründe uygulamaya koyduğu başarılı projelerin bazı çevreleri çok rahatsız ettiği de gözlemleniyor.

Bu nedenle 2019 yılında tüm yayınlarımızda ülkemizin enerji politikalarına sonuna kadar destek vermeye çalıştık, 2020 yılında da devam edeceğiz.

Rabbim enerjimizi daim eylesin ve bizleri başkalarının enerjilerine muhtaç etmesin.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın