TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19

Ey AK Parti Yönetimi; 'Bırakın yapsınlar'

'Akacak kan damarda durmaz' der Atalarımız. Dışarıdan HDP destekli CHP-MHP hükümeti’nde, 6 ay sonra birbirlerine girerler.
HDP ve MHP baraj altına gider, CHP'de yüzde 25’i sevdi, bırakmaz. Siz de tek başına iktidar koltuğuna oturursunuz..

7 Haziran’dan sonra çok şeyler konuşuldu, yazıldı, çizildi. Bunları tekrar etmeye fazla gerek görmüyorum. 

Gelinen nokta, ulusal ve Uluslararası camia, yeni bir erken seçimin hiçbir şey değiştirmeyeceğini düşünüyor..

Sistemin ve AK Parti dönemi’nde yaşanan ilerlemelerin inkıtaa uğraması için de iki alternatifi bekliyorlar.

1. Alternatif AK Parti-CHP koalisyonu (En fazla 2 yıl gider)
2. Alternatif ise AK Parti-MHP koalisyonu (3  yıl sürer)


1. alternatifi çoğunlukla, işadamları ve uluslararası camia ve liberal çevreler istiyor.. Hem geniş tabanlı bir koalisyon olmasının yanında, reformlar, sivil anayasa ve çözüm sürecinin devamı açısından, böyle bir hükümet, piyasalara güven verecektir.

Ancak, parti tabanları arasındaki kavga, sol kadrolaşma endişesi, ideolojik farklılıklar, bu koalisyon hükümetinin ömrü 2 yılla sınırlı tutar.

2. Alternatif ise, AK Parti ve MHP koalisyonu..Daha çok sağduyulu insanların beklentisi bu şekilde tecelli ediyor..

Bu alternatif, bilhassa ekonomik yatırımların ve büyük projelerin devam ettirilmesi konusunda hiçbir sorun çıkarmayacak bir hükümet modelidir. Partilerin tabanı birbirine yakın, ideolojik sorunlar ortaya çıkmaz.

Ancak böyle bir koalisyonda, başkanlık sistemi, demokratikleşme paketleri, hele hele çözüm süreci’nin devam ettirilmesi gibi radikal değişiklikleri unutmak gerek..

Bunlar unutulursa, bu modelin ömrü, 3 yıl kadar olabilir.

Ancak, AK Parti yönetiminin seçmenin mesajını alarak, bu modeller üzerinde çalışmasına rağmen, Ana muhalefet Partisi CHP’nin yüzde 60’lık blokdan bahsetmesi çok komik ve görüşmeleri tıkayacak nitelikte.

AK Parti 56 ilde birinci parti, 23 ilde ikinci parti, sadece 2 ilde 3. Parti. 

Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’lilerin acaba biz milleti temsil edebiliyor muyuz’ diye sormadan “yüzde 60’dan bahsetmesi komik, çok komik..  Lütfen düşünün, içerinde MHP ve HDP’yi de alıp, nasıl yüzde 60 olacaksınız.. Elma  ile armutu toplayıp, yüzde 60’ı nasıl buldunuz.

Hakeza, MHP, yüzde 16’lık oy oranı ve HDP’den daha az vekil sayısı ile kendini başarılı ilan eden tutumuna ne demeli? AK Parti ve Cumhurbaşkanı’na karşı kapalı ve hırçın tutumuna ne demeli?

Sn. Bahçeli, şunu çok iyi bilmelisin ki, Ülkücü camia, iktidar beklerken, HDP’nin dümen suyunda kurulacak azınlık hükümeti MHP’yi baraj altında bırakacaktır. 

Hele hele, HDP’ye ne demeli? Bu millet size, yüzde 13 oy verdi. Türklerde size oy verdi. Ne için? Çözüm süreci için, barış süreci için.. 

Zafer sarhoşluğunu bırakın, gözü yaşlı anaların acısını dindirmek için, sorumluluk alın.. ve süreci devam ettirecek, ağırbaşlılıkta olun..

Son olarak da AK Partiye, AK Parti yönetimine bir mesajım olacak..Sizler ülkeyi istikrarsızlığa düşürmemek için, her türlü inisiyatifi alın..

Her kapıyı çalın.. 
Ama fazla da zorlamayın. 
Türk halkının yüzde 50’si 30 yaş altında. 
Bu vatandaşlar,
6 sıfırı bilmezler,
Döviz bürolarını bilmezler.
Enflasyonu tarif edemezler,
İflasları bilmezler..
Bırakın öğrensinler..
Bırakın Yapsınlar..
“Akacak kan damarda durmaz" der Atalarımız.
Dışarıdan HDP destekli CHP-MHP Hükümeti’nde 6 ay sonra birbirlerine girerler,,
HDP ve MHP baraj altına gider,
CHP yüzde 25’i benimsedi, bırakmaz.
Siz de tek başına iktidar koltuğuna oturursunuz..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın