TİC Holding Header
  • USD 32.51
  • EUR 34.783
  • Altın 2498.932
  • BIST 100 9479.78

OGÜN 5 yaşında..


Merhaba sevgili Ogün gazetesi ve Ogün Haber okurları, seneler öyle çabuk geçiyorki aslında bakın daha geçen yıl gözümün önünde sizlere Ogün gazetesinin 4.yılına girdiğini anlatmıştım 9 Ocak 2010 günü ve şimdi yine 9 Ocak ama yıl 2011 oldu. Bendeniz oturup Ogün gazetesinin 5.Yaşına girdiğini anlatacaktım Bir Portrede zira Ogün gazetesi ilk 2006 yılının Aralık ayının son haftası yayın hayatına başlarken bendenizdeki heyecan nasılsa bugünde aynı heyecanı yaşıyorum. Medya hayatında 5 yıl inanın kısa süre değildir, tam tersi oldukça iyi bir süredir ben Ogün ailesini cefakar tüm fertlerini bir kez daha kutluyorum. Geçen yıldan bu güne bazı arkadaşlarımız aramızdan ayrıldı onların yerine yeni arkadaşlarımız geldi ancak Ogün gazetesinin ruhu hep aynı kaldı. Bu da başarının ve gerçek gazeteciliğin sırrı sanırım. Ben bu yıl için ekstra bir yazı yazmamaya ve geçen yıl yazdığımız Bir Portremizi tekrar ederek hafızalarımızı tazelemeye karar verdim. Hadi geçen yılki Ogün 4.Yaşında başlıklı Portremizi okuyalım ve peşinden şimdi 5.Yaşında nice başarılı senelere derken bu vesile ile hepiniz 2011 yılını kutluyor nice senelere sağlık huzur bereketle erişmenizi diliyorum …



"Ogün 4 Yaşında..
09 Ocak 2010 Cumartesi 21:10

Merhaba sevgili Ogün gazetesi okurları yeni bir haftada daha sizlerle olmanın haklı gururunu yaşıyorum.

Bu hafta aslında çok ilginç bir Portre yapacaktım sizlere yaşamını piyango bileti satarak idame ettirmeye çalışan İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yaşayan Edirneli Fatma Teyzeyi anlatacaktım, ancak baktım ki Ogün gazetesi tam 4.yaşına basmış ve birazda sitem ederek bu 4.yaşına kadar emekleri ile bu güzel gazetenin var olmasında büyük katkıları olan hiçbir yazarımız bu yeni yaşımızdan bahsetmemiş bende Portremdeki Fatma teyzeyi haftaya bırakarak sizlere Ogün gazetesinin geçirdiği 3 dolu yıldan kısaca bahsetmeye karar verdim. Kısaca bu haftaki Portremizde gazeteniz Ogün oluverdi..

Evet sevgili okurlar sizler ile güçlenen gazetemiz Ogün 4.yaşına basıverdi.Geride bıraktığımız 3 yılda yeni bir gazete olmasına rağmen Ogün inanılmaz başarılara imza attı. Kısaca bu başarıların bazılarından bahsedelim.

Daha ilk yayınından itibaren Ogün Türkiye'de faaliyet gösteren Yer altı Kumar oyunlarını irdeledi ve bu konuda oldukçada başarılı oldu. Ogün gazetesinin bu konudaki ısrarlı haberleri sonunda, İstanbul Polisi'nin başarılı operasyonları ile bir çok yer altı Casino'ya baskın yapıldı ve ardı ardına bu yerler mühürlendi. Tabi bitmedi bitmezde zira bu konuda Polisimizin de yapacağı fazla bir şey yok zira kanunlarımız bu konuda maalesef yetersiz.

Haklı bulduğu için onbinleri aşkın üniversiteli öğrenciyi ilgilendiren Af yasası için o gençlere ısrarla destek verdi ve sonunda Sayın Başbakanımızın da ikna olması sonuncu öğrenci Affı yasası meclisimizde onaylandı. Böylece Ogün Gazetesi çok önemli bir toplumsal olayda üzerine herkesten çok düşen görevi yapmış oldu. Halen Üniversitelerine geri dönen binlerce gencimizden teşekkür mektupları almaya devam ediyoruz.

İstanbul Polisi ile beraber hareket ederek,yabancı uyruklu kadınları iş vereceğim vaadi ile pazarlamaya çalışan bir büyük çetenin çökertilmesini sağladık. Bu konuda İşte gerçek ekibi ve yazarımız Taner Dileklen' in büyük başarısını unutmamak lazım.

Tekirdağ P.T.T sinden başlayarak İstanbul ve Ankara'ya uzanan sanal seks manşet haberimiz büyük ses getirdi ve P.T.T müfettişlerinin haberimizden sonra başlattığı soruşturma sonunda üst düzey yetkili bir bayan ve iki erkek görevlerinden alındı. Bu tamamen Ogün gazetesinin büyük bir gazetecilik başarısı idi.

Yine Minik Kuş'ta yayınlanan eczacı bir bayanın itirafları sonunda SSK müfettişlerince soruşturma açıldı ve suçlular bir çok cezaya çarptırılırken Eskişehir'de ki bir çok eczaneye kapatma cezası verildi.

Karayollarında kara delik haberimiz sonunda, kaçak mazot satan yüzsüzler jandarma operasyonları sonunda yakalandı ve adliyeye sevk edildi.

Genel yayın yönetmenimiz Kenan Akın 'ın Gürcistan'ın güzel şehri Batum'da bir araya gelip beraber şehri gezdiği Sayın Cumhurbaşkanımız Apdullah Gül'den aldığımız özel bilgiler sonuncu, (O sıralarda Dış İşleri Bakanı idi ve T.B.M.Meclisinin kararına rağmen Cumhur Başkanı seçilememişti. Ancak bizler tüm medyanın aksine Sayın Gül'ün yeniden yapılacak değişiklikler ile yeniden Cumhur Başkanı seçileceğini açıklamıştık) Ve geçen sürede haklılığımız ortaya çıktı ve bu gazetecilik başarısına da imza atmış olduk.

Hem yerel hem de Genel seçimlerde bir çok medya gurubunun aksine yaptığımız anketler nerede ise bire bir tuttu ve halkın nabzını en iyi vere yayın kuruluşu olduğumuzu göstermiş olduk.

Bence en önemlisi herkes Ak Partinin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması beklerken bizler o günlerde aldığımız çok özel bir istihbarata güvenerek,büyük bir cesaret örneği gösterip ''Ak Parti Kapatılmayacak'' diye başlık haberimizi verdik. Sonunda biz haklı çıkarak Türkiye'mizi ilgilendiren büyük bir konuda büyük habercilik gösterdik.

Özellikle yavru vatan Kıbrıs'ı hiç yalnız bırakmayarak burada bir çok özel haberi sizlere genç gazeteci Ali Aygün aracılığıyla Ogün farkı ile ulaştırdık.

Siyasal,toplum ve Kültürel alandaki bu başarılarımızın yanı sıra Magazin ve bir çok anahtar deliği toplumsal haberleri Minik Kuş'ta yayınlanan yüzlerce ilki unutmamak ve bu köşemizin başarılarına şapka çıkartmak gerekmektedir. Onlar büyük gazetelerin dev imkanları karşısında çok daha az imkanlarla gazetecilikte devrim yaratmışlardır.

Yine sevgili ağabeyim ve usta gazeteci gazetemizin genel yayın yönetmeni Kenan Akın beyin başarılı köşe yazı ve yorumları ile vefası, insanlığı ve hoşgörüsünü asla kimsenin unutması mümkün değildir.

Ferhat Yıldırım kardeşim için ise benim söyleyebilecek tek kelimem olur, o gerçekten adam gibi bir adamdır. Onu sizlerde yazılarından tanıyor biliyorsunuz.

Yazı işleri müdürümüz Vural Özdemir'i benim sizlere ancak tek başına bir portre yaparak anlatmam lazım, ancak şu kadarını söyleyeyim o tek başına bir orduya bedeldir.

Usta gazeteci Kadir Çelik, sevgili kardeşim Utku Görkem Kırdemir, Spor sayfasının olmazsa olmazı Sabri Ugan, Ankara'dan bizi anı anına yazıları ile bilgilendiren kıymetli ağabeyim Yılmaz Hastürk, ekonomi yazıları ile bizleri bilgilendiren ağabeyim Ali Sait Mökükçü, can dostum, arkadaşım Nalan Erbaş, sevgili kardeşim Sibel Aygün yine değerli kardeşim Hasan İsmail Tuğ, kaleminin hiç esirgemeden yazan kıymetli dostum Murat Keçeci, magazinde Serdem Coşkun, Dış Politikada Burcu Demir, Burçlar deyince aklıma hep ilk gelen değerli astrolog Hanife Erkal, İkbal Timur, Tamer Ayyıldız, modada öncü haberleri ile Ceylan Hastürk, sivri yazıları ile Gültekin Yılmaz, toplum yazıları ile Gündoğdu Yıldırım, Özlem İlbeyli, Sporda Haşim Özgül, Ömer Sertaç Akın, Murat Işık, Sinan Müderrisoğlu ve her ne kadar şu sıralar okulu nedeni ile yazamıyorsa da sevgili yeğenim Ecem Aygün 'lü bir yazar kadrosu ile yolumuza devam ederken, bugünlerde kadromuzda olmasalar da geçmişte yazıları ile sizlere ışık tutan ve hala yüreklerinin Ogün Gazetesi için attığına emin olduğum yazarlarımızdan da kısaca bahsetmeliyiz, sevgili büyüğüm Nevzat Yalçıntaş, hukukçu gözü ile yazıları ile sizleri aydınlatan arkadaşım İmral Eren, magazinde Ogün'e çağ değiştirten Sema Çelebi, sağlıkta kıymetli hocamız Pr.Dr.Akil Teyyareci, kitap kurdu ağabeyim Adnan Turfan, Seda Yakut, İsmet Solak, Osman Tıraklı, Melisa Evren Küçük, Gül Reyhan Gazel, Atilla Maraş, Sedat Hayran, Sinan Yastıman, Yaşar Alptekin, Alparslan Ayral, Kaan İpekçioğlu, Burak Metin, Selçuk Gülderen, Nuray Baykal, Ziya Turfan'ı üstad grafiker Yücel Sarı 'yı da anmadan geçmek sanırım haksızlık olurdu. Tabi gazetemizde yazarken Azerbeycan'da geçirdiği rahatsızlık sonuncu kaybettiğimiz değerli yazar İrfan Ülkü'yü de rahmetle anmadan geçmemiz hiç mümkün değil.

Yukarıda saydığım bu dev gazeteci ordusu sayesinde Ogün Gazetesi ve Ogün Haber sitesi var oldu. Sevgili okurlar şüphesiz ki sizlerle varlığımız bütünleşti ve Ogün ailesi doğdu ve büyüdü, bugünlerin vazgeçilmezi oldu.

Gazetemizin tirajı şimdilerde elli binleri aşarak emsallerini çok geride bırakıp büyük başarı gösterirken, Minik Kuş editörü Halil Güller ve ismi ortada olmasa da masa gerisinde bulunan onlarca gizli kahramanlar ordusunun emek ve çalışmalarından bahsetmeden geçmeyeceğim.

Gazetemiz kadar sizlere ulaşmakta imkansız başarıları ile bizlere yol açan başta kardeşim Celalettin Aygün 'ün inanılmazı ile Tamer Erdoğan, yeğenim Emre Aygün'ü de anmamak mümkün değil tabi ki zira onlar en az bin kişilik kadro demek oluyor ve şimdilerde sitemizin ziyaretçi sayısı GÜNLÜK iki yüz bini aşmış durumda...

Yerim olsa daha neler yazıp anlatırdım Ogün ile ilgili sizlere, Gazetemizin Sporda ki sponsorlukları, 50 aşkın halk konserleri Orhan Ölmez'li Seda Sayan'lı, eğitime katkıları, özellik ile Tema Vakfına hiçbir Medya gurubunun yapamadığın yaparak tüm iadelerini para ile satmak yerine Tema'ya bağışlaması yazdıkça bitmeyecek gördüğünüz gibi, hepsini yazıp tekrar sizle hatırlatmamın yerim nedeni ile mümkün olmadığı bir çok konuda her zaman ilklerin uygulayıcısı ve duyurucusu olduk.

Bir çok devlet adamı ile özel röportajlar yaparak, çok özel ülke meselelerini mercek altına alıp sizlere duyururken hep ilk olma özelliğimizi koruduk. Tüm haberlerimizi yaparken dikkat ettiğimiz tek şey ise BASIN İLKE VE AHLAKINDAN BİR AN BİLE AYRILMAMAK oldu, inandığımızı doğru bildiğimizi yazdık sadece kimsenin adamı olmadı, gazetemizde her fikir ve düşünceden yazarlarımız oldu ve olmaya devam edecek bizler herkesin her kesimin sesi olduk ve sizlerden aldığımız güç ile prensiplerimizden asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Nice yıllara OGÜN GAZETESİ 4.yaşın uğurlar getirsin ve 44. yaşını kutlarken bizleri anmayı unutmayın dedikten sonra bu haftada Portremizi bitirdik. Haftaya buluşmak üzere sağlıcakla kalın..."

İşte böyle sevgili okurlarım geçen sene böyle anlatmıştım Ogün gazetesinin 4.yaşını şimdi ise bir yıl geçti ve 5.yaşına girdi gazetemiz, bu bir yıl içinde aramıza yeni yazar dostlarımızda eklendi ben başarılı yazıları ile genç editör ve yazar kardeşim Filiz Köseoğlu’na başarılar diliyorum. Ayrıca İnternet bölümünde başarılı kardeşim Serkan Benice ve genç stajer kardeşim Serkan Kestan’ı da unutmayalım dedikten sonra Ogün gazetesinin dev kadrosuna tebriklerimi tekrar ederek 5.yaşına ulaşmaların haklı gururu ile, nice yıllar nice 5 senelere diyorum.

Haftaya yeni Bir Portrede buluşmak üzere sağlıcakla kalın sevgili okurlarım.




Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri