TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09

O Bir ''Avşar'' Kızı...

Merhaba sevgili Ogün Gazetesi okurları, yeni bir haftada daha sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu hafta ''Bir Portre''de sizlere; yine hepinizin çok yakından tanıdığı bir sanatçı hanımefendi arkadaşımı Hülya Avşar ‘ı anlatacağım. Tabii ki yine kendi gözümle tanıdığım bildiğim kadarı ile çizeceğim sizlere Hülya Avşar portresini.


Hülya Avşar ile 1985 yılında tanıştım. O yıllarda artık Hülya Hanım, ''Avşar Kızı'' olmuştu. Herkes tarafından tanınan bilinen bir sanatçı idi. Filmleri sinemalarda oynuyor ve herkesin aradığı, hayranlıkla izlediği birçoğunun merakla  takip ettiği bir sanatçı idi. Tabii ki güzelliği de dillere destandı ve birçok Kazanova peşinde koşuyordu.

ELDE ETMEYE ÇALIŞTILAR
Zira özellikle o yıllarda böyle bir güzel hanım sanatçı şöhret olduğunda o yılların piyasadaki meşhur beyleri hemen sıraya girer ve türlü şirinliklerle o bayanı elde etmeye çalışırlardı. Hülya Avşar ise kesinlikle bu tip Kazanovalara paye vermeyen, gönlünce yaşamayı seven bir sanatçı idi, tabi ki güzelliğini şöhretini kullanıyordu ama bunu farklı şekilde kullandığını ne gördüm ne de duydum.

Hülya Avşar o yıllarda şöhret basamaklarını hızlıca yukarı doğru çıkarken, işadamı Mehmet Aşıcıoğlu ile uzun dönem bir beraberlik yaşadı. Bu beraberlik 1986 yılına kadar devam etti. 1986 yılında ise dostça biten bu beraberlikten sonra Avşar kızı uzun yıllar biri ile beraber olmamaya özen gösterdi.

AİLE İLE YILBAŞI
Kendisini; dostlar grubumuz Bahar Öztan, Şenay Düdek, rahmetli Ayten İlhan Şerif ve bazı dostlarla 1986 yılını 1987 yılına bağlayan yılbaşı gecesini geçirmek üzere gittiğimiz Uludağ Yazıcı Otel'de yalnız ailesi ile görünce helal demiştim. Daha sonraki yıllarda, Mazda ana bayii olduğumuz zamanlarda bizden bir Mazda satın almıştı ve maddi durumu çok iyi değildi, henüz sahne hayatına başlamamıştı ki parayı taksitlerle zor ödemişti.

Bu da bana Hülya Hanım'ın paralı insanlarla arkadaşlık yapmış bile olsa asla faydalanmayacak kadar gururlu olduğunu göstermişti. Bunu son günlerde bazı
kanallardaki yok hastalanınca hastaneye gitmiş de, kardeşinin kart limiti yetmemişte, Saadettin Saran yetişmiş, haberlerinin bana ne kadar magazin koktuğunu gösteriyor. Zira Hülya Hanım'ın parası var ve de hesabını ödeyen de evleneceği kişi. Allah aşkına dostlar bunda ne var?

BAKAN KIZINCA
Daha sonra ki yıllarda da Hülya Hanım ile muhtelif defalar karşılaştık ve bir arada olduk. Benim açımdan bir bayan olmasının dışında son derece hanımefendi güzel bir dosttu.

1995 ya da 1996 yılında Özcan Deniz kardeşim, Ankara'da Hülya Avşar'ın kadrosunda sahneye çıkıyordu. O yıllarda sahneye ilk olarak da yani halk tabiri ile uvertür olarak Gülben Ergen vardı kadroda. Hilmi Topaloğlu'nun da ısrarı ile Ankara'ya gittik. Programı birçok kez izledim. Zira Özcan o yıllarda manevi kardeşim gibi yanımdan ayrılmazdı ki ona destek olmamız lazımdı.

Yine böyle bir gecede programı izlemeye sevdiğim dostlarım Adnan Turfan eşi Sabiha ablam, o yıllardaki Çevre Bakanımız Hamdi Üçpınarlar ve eşi Leman yenge ve başka bazı dostlar ile gittiğimizde Hülya Hanım sahnede iken, Sayın Bakan ondan ''Burası Muştur'' şarkısını istedi. Hülya Hanım da, ''onu vokalim güzel söylüyor o söylesin'' diyerek vokalist gence okuttu parçayı, ancak gerçekten de bu güzel şarkıyı genç okuyamadı ve Hamdi Ağabey çok sinirlendi ve ''okuma rezil ettin bu şarkıyı'' deyip çok sinirlenince, Hülya da bu kızgınlıktan payını alınca programı bitirdi ve bizde kalktık zaten.

Ertesi gün Özcan, Hülya Hanım'ın bana çok kırıldığını söyledi, ancak Hamdi Ağabey haklı idi ve ben de kendisine bunu izah edince asla ukalalık yapmayarak, hatalı olduğunu kabul etti. Ben o gün aferin Hülya sana sen gerçekten sadece iyi bir sanatçı değil aynı zamanda geldiğin yeri hakeden akıllı bir insansın da demiştim içimden.

MAESTRONUN TERCİHİ
Hülya Avşar'ın maestrosu olan eski arkadaşım Taşkın Sabah, bir gün beni arayarak, ben
Gülben Ergen ile anlaştım zira Hülya Hanım ile anlaşamıyoruz dediğinde, ben olsam Hülya'yı bırakmazdım dedim. Ama maddi konularda sanırım şartlarda daha iyiymiş ki bu durum da Taşkın, Gülben Ergen ile anlaştı. O yıllarda ona kızdım ama sonradan Gülben Ergen müzik piyasasına devam ederken, Hülya Hanım'ın bu konuda duraklamasına bakınca kendi açısından Taşkın haklı imiş dediğim oldu. Hülya Avşar tam bir Türk kadını gibi davrandı, Kaya Çilingiroğlu ile evlendiğinde ve eşine ve evine sadık bir kadın oldu. Tıpkı daha önce Tanju Çolak ileolan beraberliğinde yaptığı gibi.

DAHA FAZLA DAYANAMAZDI
Ne zaman Kaya Bey onu aldattı, ki bu durumda kim olsa aynı şeyi yapardı denilecek şekilde dostça Kaya Bey'den ayrıldı. Daha önce çoğu kez affettiği eşini sonunda affetmedi çünkü o Hülya Avşar'dı ve bir yerde kızına rağmen daha fazla gururunu kırdıramazdı. Sanırım artık o günler geçti. Kaya Bey'in yeni eşinden çocukları bile olurken, Avşar kızı da yine yeni ama saygın bir beraberliğe Saadettin Saran ile adımını attı. Hülya Avşar bana göre son derece başarılı bir aktristir, bunu kimsenin inkâr etmesi de mümkün değil, ayrıca muhteşem de bir kadın.

Ses sanatçılığına gelince ise olanakları dâhilinde yapabileceğinin en iyisini yapmış ve iyi bir yorumcu olmuştur. Kısaca Hülya Avşar bir etikettir artık, son zamanlarda
sunuculuk ve şov programları ile de, reyting rekorları kırmaktadır TV'lerde. Kendisi hakkında çok şey yazılıp söylenebilir, ama Türkiye'nin son 23 yılına kocaman
bir damga basmış Hülya Avşar'ı ''Bir Portre'' yapmak oldukça zordur. Ben kendimce bunu yapmaya çalıştım. Haftaya yeni ''Bir Portre''de buluşmak ümidi ile sağlıcakla kalın.

Hülya Avşar bana göre son derece başarılı bir aktristir, bunu kimsenin inkâr etmesi de mümkün değil, ayrıca muhteşem de bir kadın. Ses sanatçılığına gelince ise olanakları dâhilinde yapabileceğinin en iyisini yapmış ve iyi bir yorumcu olmuştur. Kısaca Hülya Avşar bir etikettir artık.


 

 

birportre@ogunhaber.com


CRA-21.Aralık.2008 Pazar - 20:21:00

Gazete baskısı için tıklayınız.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın