TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19

Nihat Boytüzün

Kamera Turizm Sahibi, Hindistan Hava Yolları Türkiye Mümessili Nihat Böytüzün'ü anlatacağım ''Bir Portre''mizde

Nihat Böytüzün'ü daha 10 yaşlarımda tanıma şerefine eriştim. O yıllarda bizim Bahar Çocuk Arabaları firmamızın reklamlarını Kamera reklam yapıyordu. Demek ki tam 38 yıl önce idi bu değerli ağabeyimle tanışmam ve tam 38 yıldır kendisi ile zaman buldukça bir araya gelmek nasip oldu. Tabii bu yıllar içinde bizim birçok firmamızın da reklamlarını bu şirket yaptı.

Bir noktayı açıklamamda fayda var. Nihat Ağabey'i o yıllardan bu yıllara yaşlarımız ilerlemiş de olsa ben hep aynı heves ve ruh içinde gördüm. Hiç yaşlar ilerlemiyor gibi aynı azim ve ruh içinde idi. Hep sevecen, hep verici ve can insan.

BİZE SAHİP ÇIKTI
Nihat Böytüzün rahmetli babamın da sadece reklam işlerini yapan şirketin patronu değil, çok sevdiği ve saydığı bir arkadaşı idi. Babamın ölümünden sonra (ben daha 17 yaşında idim) babamın bazı dostları bizlere sahip çıkmıştı, çünkü çok gençtik. Bu dostların başında Nihat Böytüzün'ü saymak mümkündür. Nihat Ağabey bir gün bana ''Bu kadar büyük bir işin başına geçtin.  Hem bizleri hem de rahmetli babanı asla utandırma. Sana güveniyorum ve daima yanındayım'' demişti, bunu hiç unutmadım. Yıllar içinde de her zaman maddi ve manevi yanımda oldu. Tabii bu arada bacanağı ama bir nevi oğlu konumunda olan Mehmet Cansun dostumu ve ağabeyimi de unutmamam gerekir. Bir gün Mehmet Cansun için de sizlere ''Bir Portre'' yazacağımdan burada kendisinden çok fazla bahsetmeyeceğim. Şu kadarını söylemeliyim, o da benim için yeri doldurulamayacak kadar değerli bir dosttur. Nihat Böytüzün'ün kısaca bende maddi manevi çok hakkı vardır, bunu asla inkar edemem.

GERÇEK AŞKIN MİMARI
Ne zaman başım sıkışsa, ne zaman bir büyüğe ihtiyacım olsa, hep Nihat Ağabey'e gittim o yıllarda ve asla beni geri çevirmeden ''Necdet'in oğlusun, emanetsin sen bana'' diyerek hep yardımcı oldu.

Nihat Böytüzün herkesin yakından tanıdığı iş dünyasının içinden ve daima aranılan ve sevilen biridir. Nihat Ağabey, eşi hanımefendi ile de kumrular gibi bir aşk evliliği yaşadı ve onu kaybettikten sonra biraz yorgun ve yıpranmış olduğunu gördüm. Bir gün beraber katıldığımız Sema Çelebi'nin kokteylinde, sohbet sırasında rahmetli eşinden bahsederken ''artık yok yalnızlık zormuş'' demesi ile beraber gözlerinde beliren o kimsenin fark edemediği ama benim hissettiğim minicik damla onun ne kadar insancıl ve ne kadar duygulu biri olduğunun ve tabi ki eşine nasıl aşık olduğunu gösteriyordu.

ARANILAN İNSAN
Nihat Böytüzün sadece ülkemiz iş ve gazete camiaları için değil, tüm dünya ülkelerinin de aranılan ve sevilen ismidir. Yıllar önce Hindistan Fahri Başkonsolosluğu ile başlayan ''ekselans'' olma geleneği bu ülkenin resmi Başkonsolosluğu kurulduktan sonra da Senegal ve Maldivler Fahri Başkonsolosluğu unvanları ile devam etmiştir. Sanırım vakti olsa ve kabul edebilse, daha ülkemizde resmi konsolosluğu bulunmayan birçok ülke zevkle Başkonsolosluklarını teklif ederdi. Zira Nihat Böytüzün itibarlı dış politika deneyimi olan tek kelime ile aranılan kişidir.

Nihat Ağabey çocuğunu da oldukça iyi yetiştirmiş bir babadır. Kızı Beyza, Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın en yakın mesai arkadaşlarından olan Cüneyt Zapsu ile çok mutlu bir evlilik yapmıştır. Kısaca Sayın Zapsu, Nihat Ağabey'in damadıdır. Bir gün konuşmamızda Cüneyt Bey'i sorduğumda Nihat Ağabey bana ''helal süt emmiş çok düzgün bir insandır'' diyerek bir cümle ile damadını özetlemişti.

OGÜN'E MANEVİ DESTEK
Bu arada gazetemiz Ogün ile, Nihat Ağabey'in bir anısını da sizlere aktaracağım. Ogün gazetesi daha 6 aylık idi yani tam bir buçuk yıl önce, bir gün beni Nihat Ağabey aradı. ''Yeni bir gazete. Sizleri tebrik ediyorum'' dedikten sonra size bir dostumu tavsiye edeceğim, beni kırmaz ve gelir Ogün Gazetesi çatısı altında olmasında çok fayda görürüm. Geniş ufku, gazeteciliği ve tecrübesi ile size Kenan Akın'ı tavsiye edeceğim'' dedi. Ben de bu konuşmayı kardeşlerim olan patronlarımıza söyledim. Onlar da ''tanışmaktan ve çalışmaktan gurur duyarız'' dediler ve Kenan Akın Bey, o gün bugündür gazeteniz Ogün'ün Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapıyor.

Kısaca benim ''Bir Portre''mdeki Nihat Böytüzün gerçekten de mükemmel bir dost, vefalı, candan bir büyüğüm ve herkesin yakından tanıyıp, tanıyanın da vazgeçemeyeceği bir insandır. Hala iş hayatındaki birçok insan engin deneyimlerinden ve tecrübesinden faydalanmak için ona danışır. Duayen bir bilendir Nihat Böytüzün.

Haftaya yeni ''Bir Portre''de buluşmak dileği ile sağlıcakla kalın.


 

birportre@ogunhaber.com


CRA-30.Kasım.2008 Pazar - 02:24:00

Gazete baskısı için tıklayınız.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın