TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09

Bağ-Kurlu'Nun Da Sağlık Karnesi Kaldırıldı

05/04/2008 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile Bağ-kur sigortalıları sağlık karnesi ve vize işlemlerinden kurtulacaklar.
Yayınlanan yönetmelikte ''Kurum; sigortalılar, malullük veya yaşlılık aylığı almakta olanlarla bunların kanunen bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları ile hak sahibi olarak aylık alan eş, çocuk, ana ve babaları için, muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesini yeterli kabul eder'' denilmektedir.

Yayınlanan yönetmelik ile Bağkurlular artık sağlık karnesi olmadan sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler.
Bu hizmetten yararlanabilmeleri için aktif sigortalı olanların bağlı oldukları bağ-kur birimine giderek AKTİVASYON giriş işlemini yaptıracaklar Bağ-kur bu işlemleri uygulamaya 07/04/2008 tarihi itibarı başladı.
Bir ay kadar sistem kayıtları devam edecek.

 

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA İŞLEMİ İÇİN 1080 GÜN KALDIRILDI
İsteğe bağlı sigortalı olmak için 1080 gün sigortalı olma şartı kaldırılıyor.
18 yaşın altındaki çocukların sağlık güvencesi altına alınmaları konusunda tasarı kabul edildi.
Tasarıya göre 18 yaşın altında ki her çocuk ailesinin sigortalılığı aranmayacak ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler.

 

BORÇLANMA HAKLARI GENİŞLETİLİYOR
Halen geçerli sosyal güvenlik mevzuatında geriye dönük borçlanma sadece erkek sigortalıların askerlik borçlanması ile yurt dışında yaşayan çalışanlar için borçlanma hakkı tanınıyordu.
Ancak yeni düzenlemede koşulları yerine getirmek kaydı ile borçlanma hakkı tanınıyor.
Bunlar Tutuklular, Hekimlerin asistanlık dönemleri, Grev lokavt geçen süreler, Stajyer avukatlar kapsamaktadır.
Ayrıca çalışmakta olan annelerin çocuk büyütmek için işten ayrılmaları halinde borçlanmaları hakkında düzenlemeler yapılmaktadır.

 


asmokukcu@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/13-19.Nisan.2008/Sayı:68/Sayfa:10

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın