TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Öğrenciler engelliler için kitaplık yaptı

Şanlıurfa'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, lise öğrencileri tarafından tasarlanarak üretilen kitaplıklar engellilere hediye edildi.
Öğrenciler engelliler için kitaplık yaptı
AA - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, engeliler için "Engelsiz Kültür ve Sanat Evi" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında, engelliler için diksiyon ve hat kursları düzenlendi, 80 görme engelliye konuşan saat ve baston, kitaba ulaşamayan 120 engelliye ise lise öğrencileri tarafından üretilen kitaplık ve kitap hediye edildi.

Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerince çalışma masasıyla birlikte tasarlanarak üretilen kitaplıklar, yetkililer tarafından engellilerin evlerine yerleştirildi. Engellilere aralarında dünya klasiklerinin de bulunduğu kitaplar hediye edildi.

"Engellileri kitaba ulaştırarak dünyayı sevdirmek istiyoruz"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle engellilerin hayatına dokunmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de çok fazla engellinin kitaba ulaşamadığını belirten Aydın, "Özellikle evlerinden çıkamayan veya evlerinden çıkmak için desteğe ihtiyaç duyan engellileri kitaplığa, kitaba ulaştırarak dünyayı sevdirmek istiyoruz. Dışarıda gerçekten dokunabilecekleri, zevk alabilecekleri, hayatı anlayabilecekleri bir dünyanın olduğunu, kitaplar sayesinde anlatabilmek için projeyi hazırladık." dedi.

"Kitaplıkları farkındalık için gençlere yaptırdık"

Aydın, kitap okuyanların dünyaya bakış açısının değiştiğini vurgulayarak engellilerin kitap okumasını sağlayarak düşüncelerini pozitif yönde değiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kitaplıkları bir mağazadan almak yerine lise öğrencilerine yaptırdıklarını aktaran Aydın, şöyle konuştu:
"120 engellimize kitaplık ve kitap setleri teslim ettik. Bu kitaplıkları bir mağazadan değil özellikle endüstri meslek lisesinde eğitim gören öğrencilere yaptırdık. Özellikle gençlerimizde engellilere yönelik farkındalık oluşturması amacıyla onlara yaptırdık. Çünkü gelecekte tasarım yapanlar, tasarlayanlar bu gençlerimiz olacak. Hayatlarının her alanında, yaptıkları her işte özellikle teknik konularda engellilerle ilgili bir farkındalıklarının olması sayesinde yaptıkları işte engellileri öncelikleri arasına alacaklar. İnşallah engellilerin normal yaşam içinde daha zengin bir hayat içerisinde olması için çalışmalarımız devam edecek."

"Kitaplık kütüphane gerçekten çok hoşuma gitti"

Kitaplığa kavuşan Fatma Nur Çavuşoğlu da doğuştan bedensel engelli olduğunu belirterek çocukluğundan beri kitap okumayı sevdiğini anlattı.

Engellilere kitaplık ve kitap hediye edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Engellilere başka konularda, daha çok ön plana çıkan destekler de verilebilirdi ama engelliler için kitaplığa, kitaba yatırım yapılması çok hoşuma gitti. Bize böyle bir hediye verildiği için çok mutlu oldum. Kitaplık, kütüphane gerçekten çok hoşuma gitti. Odada bana ait bir köşem oldu. Hediye edilen kitapları da çok beğendim." diye konuştu.
Yorum Yazın