TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

​Yöneticilerin akıl hocası Campbell öldü

Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Larry Page ve diğerleri... Pek çok büyük ismin "koçu" artık yok!
​Yöneticilerin akıl hocası Campbell öldü
Sultan Durmuş - Apple CEO'su Steve Jobs, Google ortak kurucusu Larry Page, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ve Twitter CEO'su Jack Dorsey için akıl hocalığı yapmış olan Bill Campbell, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Ailesinin söylediğine göre Campbell, kanser ile uzun bir süredir verdiği savaşın ardından uyku esnasında hayata gözlerini yumdu. Aile, verilen destek için mutlu olduklarını ancak bu zamanlarda mahremiyet istediklerini belirtti.
Yaptığı yardımlardan dolayı basit bir şekilde "koç" olarak tanınan Campbell'in ölüm haberi ile beraber pek çok teknoloji firması kendi hürmetlerini sunmuş durumda.

1974 ve 1979 yılları arasında Campbell gerçekten Columbia University'nin futbol (Amerikan Futbolu) takımı Columbia Lions için koçluk yapmaktaydı. Ancak bu ismi kazanması, Silikon Vadisi'nin girişimcilerinin endüstri liderleri olmaları için yaptığı yardımlara denk gelmekte. 30 yıl boyunca Campbell, Kaliforniya'nın teknoloji merkezinde bulunduğu sürece yöneticilerin büyük bir çoğunluğu, kendisinin tavsiyelerini dinlemekteydiler.

Campbell, 1997 yılında Jobs kurduğu firmaya geri döndüğünde, Apple'ın yönetim kuruluna atanan ilk yöneticilerden biriydi. 2014 yılına kadar Apple'ın kurulunda bulunmaya devam etti ve bu da kendisini en uzun süreli üyelerden biri yaptı
.
2001 yılında Kleiner Perkins Caufield & Byers'dan John Doerr, Campbell'den Google'ın yeni CEO'su Eric Schmidt'e yardımcı olmasını istemişti. Bu istek üzerine de Campbell, Schimidt'in firmanın yönetim kadrosunu kurmasına yardımcı olmuştu.

Campbell'i tanıyanların söylediğine göre koçluk tarzı, genellikle yöneticilere ne istediklerini sorarak başlıyordu. Yöneticilerin neleri düzeltmek istediklerini ve yönetici toplantılarını nasıl idare ettiklerini öğrenen Campbell, ayrıca yönetim ekibinin de birbirleri ile iyi çalıştıklarından ve geliştirici düşündüklerinden emin olmaya çalışmaktaydı.
Yorum Yazın