TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Teknoloji

Philips müşterilerini mağdur ettirdi

Uçur Beni Android kampanyasından Philips televizyon alan tüketiciler kampanya nedeniyle mağdur olduklarını belirtiyorlar.
Philips müşterilerini mağdur ettirdi
Fatma Güler - Philips’in, “Uçur Beni Android TV” kampanyasıyla Avrupa’nın çeşitli şehirlerine bedava uçak bileti hediye edeceğini taahhüt etmesinin ardından televizyon alan müşteriler hediye biletlerin vergisinin normal acenteden alınan bilet ile aynı oranda olması sonucunda mağduriyet yaşadılar.

Bu mağduriyetin ardından başvurdukları Philips yetkilileri ile görüştüklerinde muhatap bulamayan müşteriler, Philips'in kampanya için yetkilendirdiği Balife firmasından da sorunların çözümü için cevap alamadılar.

Philips’in “Uçur Beni Android TV” kampanyası ile Philips Android TV alan herkese Avrupa’nın 6 başkentine uçak bileti hediye ettiğini duyurmuştu. Amsterdam, Berlin, Londra, Paris, Roma veya Üsküp olmak üzere altı şehre gidiş dönüş uçak bileti kazanmak için Philips modellerini tercih eden müşteriler hediye bilet kampanyasının gerçeği yansıtmadığını belirtiyorlar.



Gazetemize açıklamada bulunan Philips Uçur Beni Android TV kampanyası müşterisi, bu kampanya olmasa tercihinin kesinlikle Philips olmayacağını belirterek, “Ciddi mağduriyet yaşadık. Resmen kandırıldık. Hem de kurumsal bir firma tarafından kandırıldık. Firma yetkilileri ile görüştüm. Şikayet kaydımı bile oluşturmadılar. BaLife firması sorumlu onunla konuşun dediler. BaLife firması bizim şikayetimizi dikkate bile almadı ve geri dönüş yapmadı. Bu kampanya Philips'in marka değerini düşürdü. Yaşadığım bu olay yüzünden bundan sonra Philips kampanyasına tereddütle yaklaşacağım. Philips firması konuya müdahale edemiyor, hediye üründen başka firmayı sorumlu tutuyor. Bu konuda esas muhatabımız Philips’tir. Türk milletini kandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda yasal hakkımı da kullanacağım. Hediye bilet diyorsun, istediğin vergi bedeli acenteden alınan biletin kdv dahil fiyatına denk durumdadır. Artık dolandırıcılık kurumsal firmalar aracılığıyla yapılıyor. Yetkililerin bu konuda bir çalışma yapması ve hakkımızı koruması gereklidir” diyerek kandırılmalarından dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdiler.
Yorum Yazın