• Teknoloji

Genetik Password, ilk kez Türkiye'de yapılacak

Zayıflama alanında önemli buluş olan Genetik Password, ilk kez Türkiye'de yapılacak.
Genetik Password, ilk kez Türkiye'de yapılacak
Cansu Türkmenlio - Zayıflama alanında devrim niteliğinde bir buluşa imza atan bilimadamlarının son keşfi Genetik Password Sistemiyle hem diyet yapmadan istediğiniz vücuda sahip olabilecek hem de hangi sporu yaparsanız şampiyonluk getirebileceğinizi tespit edeceksiniz.

Dünyada ilk defa Türkiye’de, DNA analizi yöntemiyle genlerin çözümlenmesini içeren Genetik Password Sistemi Türk ilim insanları tarafından yaşama geçirildi. İnsanların özelliklerini belirleyen genlerin haritasının çıkartılması ve hangi genin nasıl tesir ettiğinin keşfedilmesiyle beraber artık sporcular hangi branşta başarılı olabileceğini tespit edebilecek. Kişilerin hastalık şifrelerini çözerek riskleri ortaya koyan ilim insanları ayrıca çok yakın bir zamanda hiçbir diyet programı uygulamadan zayıflamanın ve hiçbir spor yapmadan istediğiniz kaslı bir vücuda sahip olabilmenin müjdesini veriyor.

DÜNYAYA EĞİTİM TÜRKİYE’DEN
Merkezi İstanbul’da bulunan ve Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Hakan Berkil, Biyolog Serkan Doğan, Master Trainer Altan Öztepe’nin kurduğu Genetic Password Akademinin İzmir Temsilcisi Tolga Aksoy, “Bu çalışmalar ilk kez Türkiye’de İstanbul’da yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının verdiği izinle, 70 sene tüm telifleri bize ait olarak tescillenmiş durumdadır. Bütün dünyada eğitim, seminer ve sertifikasyon sistemi kendi bünyemizde yapılan Türk patentli bir çalışma yöntemi başlatılmıştır” dedi.

“BİR SPORCUNUN ATLETİK YAPISINA ULAŞABİLECEKSİNİZ”
Genlerin harita ve şifresini çözerek çoğu adamın esas problemlerinden olan kilo sorununa deva aradıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu: “Çok yakın bir gelecekte insanların hiçbir hususi program uygulamadan, hususi bir diyet programı uygulamadan vasat atletik bir fiziğe, bir sporcunun atletik yapısına ulaşacağını müjdeliyoruz. Örneğin Alpler'de yaşayan Belçika mavisi inek dediğimiz hayvanların genetik yapılarına bakarsanız hiçbir hususi program uygulamadıkları halde, sadece samanla beslendikleri halde genetik yapıları kaslı bir görüntüye sahiptir. Bunun genle alakalı olduğu ortadadır ve yapmış olduğumuz çalışmalarda aynı genlerin insanlarda da olduğunu gördük. Hiçbir hususi programa tabi kalmadan bu şekilde kaslı bir vücuda sahip olunması ya da zayıflanması üzerine şu an çalışmaları sürdürüyoruz. İnsanlar vasat bir atletik sporcu fiziğine kavuşabilecekler bunun için bizi takip etmeleri yeterli.”
DNA analizi yaparak kişiye hususi şampiyonluk getirebilecek spor branşına yönlendirdiklerini belirten Aksoy, bu sayede kişinin spor yaparken kalp krizi geçirerek ölüm riskini de en aza indirgediklerini kaydetti.

“MUSTAFA KOÇ’U KAYBETTİK ÇÜNKÜ…”
Geçen günlerde hayatını kaybeden iş insanı Mustafa Koç’un antrenörler nezdinde çalıştığını ve hiçbir antrenörün elinde ölüm riskini kaldıracak genetik kodlama analizinin bulunmadığına dikkat çeken Aksoy, şunları söyledi:

“Mustafa Koç’u kaybetmek zorunda kaldık. Çünkü ellerinde sağlıklı bir spor yapmasını sağlayabilecek yeterli done yoktu. Dolayısıyla tüm antrenörler şu an tamamen kişilerin görsel yani fiziki görüntülerine ve kendi yaş gruplarına göre çalışma yöntemi seçiyor. Fakat bu yapmış olduğumuz çalışmada kişinin nasıl çalışması gerektiğine yönelik genetik kodlarını çözdüğümüz için bu riski minimuma indirme şansı oluyor. Şu an bu sistemle birlikte insanların ellerinde DNA’sı çözülmüş bir şekilde olacağından ötürü bu tip riskleri minimuma indirebilirler.”

Genetik yapımızda bulunan şifreler yani bizim tüm spor branşlarında yapmış olduğumuz çalışmalarda aktif üç madde mevcut. Bunlar bizim sportif faaliyetlerimizi yaptığımız vakit en aktif seviyeye ulaşıyor. Dolayısıyla tüm sportif faaliyetlerimiz bu üç genin kontrolü altında oluşuyor. Buna ilave olarak da kardiyovasküler kapasitemiz dokularımızın ne kadar tez oksijenlendirdiği bilgisini bize veriyor. Bunlar üzerinde yaptığımız incelemelerle nasıl bir çalışma yöntemi ve dinlenme yöntemi yapmamız gerektiğini bize bilimsel şekilde açıklıyor.”

‘ÇOCUĞUMU HANGİ SPORA YAZDIRSAM’ DEVRİ KAPANACAK
Aksoy, "İnsanların hangi spor branşında başarılı olabileceklerini gen şifre çözümüyle ortaya koyduklarını ve kişinin hangi spor branşında şampiyonluk elde edebileceği analizlerinin yapıldığını" vurguladı. Aksoy, böylece ailelerin çocuklarını hangi spora yönlendirmeleri konusunda büyük yardım aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Aileler çocuklarını 'hangi spor branşına yönlendirsem' diye düşünüyor. Futbola veriyor, basketbola veriyor. Uzun bir süre çocuğunu da yıprandırıyor kendisi de hususi masraf yapmak zorunda kalıyor. Bu dönemin hiçbir şekilde artık geçerliliği kalmayacak. Çünkü yapmış olduğumuz DNA analizi sonucunda çocuğun hangi spor branşına yatkın olduğunu tespit edeceğiz.”

“KANSERE YAKALANMA RİSKİNİN NE OLACAĞI ÜZERİNDE DURUYORUZ”
Yaptıkları çalışmayla insanların hangi spor dalına yatkın olduklarını tespit etmelerinin yanı sıra ileride yakalanabilecekleri hastalıkları da ortaya koyabildiklerini anlatan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların hangi spor branşında ne kadar ileri gidebileceklerini, kalp krizine, tansiyon hastalığına, kansere yakalanma risklerinin, yüksek kolesterol ile ilgili olan süreçlerde ne gibi tedbir alınması gerektiği, ilerleyen zamanlarda kansere yakalanma risklerinin ne olabileceğine kadar detaylı çalışmalar üzerinde duruyoruz.”

“TÜRK MİLLİ TAKIMI, GALATASARAY VE BREZİLYA BİZİMLE ÇALIŞIYOR”
Yerli ve yabancı ulusal takımların yanı sıra pek çok spor kulübü ile çalıştıklarını aktaran Aksoy, şu an Galatasaray Spor Kulübü, Sarıyer Futbol Takımı, Karadağ Takımı, Türk Milli Takımı, Brezilya Milli Takımının kendileriyle beraber çalışma yürüttüklerini ifade etti. Aksoy, önümüzdeki devre Fransa’nın da kendileri ile çalışacağını söyledi.

“TÜRKLERİN GENİ GÜÇLÜ, BİR USAİN BOLD YETİŞTİREBİLİRİZ”
Kendilerine bilhassa sporcuların ve spor kulüplerinin yoğun başvurusu olduğunu belirten Aksoy, yaptıkları DNA analizlerinde oldukça enteresan netice aldıklarını dile getirerek, “Türkiye’de yapmış olduğumuz çalışmalarda genelde yüzde 15 gibi ‘Tip 2B’ dediğimiz alellerinde (bir sıfatı belirleyen bir genin değişik hallerinden her biri) ani ve patlayıcı kuvvet üreten bir yine rastlıyoruz. Açıkçası olimpiyat koşucusu olan ve rekor kıran Usain Bolt yetiştirebilmemiz çok normal. Dünyada Jamaika’dan sonra ikinci sırada Türkiye yer alıyor. Ama kimsenin bundan bir haberi yok” ifadelerini kullandı.

SONUÇLAR 15 GÜNDE ÇIKIYOR
Genlerin şifre çözümü için lüzumlu DNA testinin çok basit olduğunu anlatan Aksoy, steril pamuklu çubuklarla yanak içerisine 30 saniye sürtülerek doku örneği alındığını ve 15 gün içinde laboratuvar sonucunun alınarak kişilere lüzumlu bilgilerin verildiğini sözlerine ekledi. 
Yorum Yazın