TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Kastamonu'da Amatör Spor Haftası: Sezon sonu ödül töreni gerçekleştirildi

Kastamonu'da Amatör Spor Haftası, spor kulüplerinin sezon sonu ödül töreni ile kutlandı.
Kastamonu'da Amatör Spor Haftası: Sezon sonu ödül töreni gerçekleştirildi
Kastamonu / İrfan Salcı - Kastamonu’da Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda gerçekleşen, Kastamonu’da faaliyet gösteren spor kulüplerinin sezon sonu ödül törenine, Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Yurt, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Adem Keloğlu, Kastamonu Gençlik Spor İl Müdürü Reşat Asrak, birçok kulüp ve sporcuya sponsor olan Gün Medya Grup Onur Başkanı Cengiz Aygün adına Emre Aygün ve diğer sponsor firma temsilcileri, spor kulüpleri başkanları, eğitmenler, sporcular ve öğrenci velileri, sporcu aileleri katılım sağladı.



Ödül töreni öncesi konuşma yapan Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Adem Keloğlu şunları söyledi: “Devletimizin en üst düzeyde yaptığı tesis yatırımları, sahalar, salonlar, kamp eğitim merkezleri, branş salonları sporculara sağlanan kolaylıklar bizlerce malumdur. Yapılan bunca tesis ve yatırımın insana olduğu bilinci ile kullanımının sağlanması elzem ve zorunludur. Bu bilinçle hareket eden kulüplerimizin genel anlamda maddi ve manevi desteği beraberinde getirdiği de kaçınılmaz bir gerçektir. 131 Kulübe, 35 bin lisanslı sporcuya sahibiz. Ancak 87 kulübümüz faaliyetlere katılım sağlıyor, diğer kulüplerimizin uzun aralıklarla hiçbir faaliyete katılmadığı 35 bin lisanslı sporcudan aktif olarak 6-7 bin (yani %20 ) sporcunun devamlılık sağlaması bizleri son derece üzüyor. En azından kulüplerin aktif olarak faaliyetlere devam etmesi lisanslı sporcu sayısını da %30-40’a çıkarmak hedefimiz olmalıdır. Bu konuda Kulüplerimizin Yönetimleri bizler ASKF ve üst Kuruluşumuz TASKK olarak yaptığımız ve yapmakta devam eden çalışmalarımızla çözüm aranması Bakanlığımız ve sponsorlar vasıtasıyla malzeme ve nakdi yardımlar sağlama çalışmalarımızın yapıldığı ancak asıl çözüm noktalarının yerinden yapılanlarla kolaylaşacağını biliyoruz.”

Törende konuşma yapan Kastamonu Gençlik Spor İl Müdürü Reşat Asrak şunları söyledi: “İlimiz 370 bin nüfuslu il olmasına rağmen, sayın valimiz her zaman ifade ediyorlar. Nüfusuna göre spor tesisleri noktasında iyi bir durumda. Bizim en büyük şansımızda zaten bu noktada da sayın valimiz. Sporun, sporcunun ve spor kulüplerinin her zaman yanında oldular. Huzurlarınızda tüm sporcularımız ve kulüplerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

SON 2 YILDASPOR TESİSLERİ NOKTASINDA İLİMİZE 200 MİLYON TL YATIRIM GELDİ
Son 2 yıllık bir süreçte sayın bakanımızın tensipleri ile yaklaşık fiyat artışları düşünüldüğünde daha fazla ama sadece spor tesisleri noktasında ilimize 200 milyon TL’lik bir yatırım geldi. En önemlisi ilimizin 2575 seyirci kapasiteli bir spor salonuna sahip olması noktasında tüm emek veren başta sayın bakanımız, sayın milletvekillerimiz, tüm emeğe geçenlere teşekkür ediyorum.

Olimpiyatlara hazırlık merkezimiz, Kastamonu bir spor merkezi olması için 516 dönüm arazi içerisinde yüzde 70’lere gelmiş bir olimpiyatlara hazırlık merkezimiz var. İnşallah o da önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak.

Gençlerimize burs mahiyetindedir aslında amatör spor kulüplerine yapılan yardımlar, destekler. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, bağımlıklardan korumak için spor kulüplerimizi ayakta tutmamız lazım. Onları daha iyi noktalara taşımamız lazım. Spora, sporcuya destek olan, destek veren başta sayın valimiz, sayın belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, milletvekillerimiz, destek olan tüm şirket ve firmalara şükranlarımı sunuyorum.”

Kastamonu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt konuşmasında şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatları ile elimizden gelen desteği sporcularımıza ve kulüplerimize vermeye çalışıyoruz. Herkes spor yapabilsin diye var olan 8 adet semt sahasını 13’e çıkardık. 4 parkımıza da basketbol sahası yaptık. Amatör spor kulüplerimiz verdiğimiz destekler ile spor faaliyetlerini ve dallarını geliştirmeyi, büyütmeyi hedefliyoruz. Çünkü daha çok madalya, daha çok gurur demek. Önümüzdeki süreçte de desteklerimizi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’muzun yaptığı çalışmalardan ötürü şükranlarımı sunuyorum. Tüm kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Kastamonu Valisi Avni Çakır ise yaptığı konuşmada Türkiye’de spor tesisleri anlamında en iyi kapasiteye sahip illerden bir tanesi olduğunun altını çizdi. Vali Çakır açıklamasında şunları söyledi: “Kastamonu spor tesisleri anlamında Türkiye’de en iyi kapasiteye sahip illerinden bir tanesi. Bunun yanında sporcu sayısı anlamında da iyi bir seviyede ama halâ hedefimiz olan sayıların gerisindeyiz. Bunun da önemli sebeplerinden bir tanesi kulüplerimizin finansal desteği. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın imkânları ile bu iş uzun soluklu bir şekilde yürümüyor. Mutlaka bu konuda iş dünyamızın, spora gönül vermiş insanlarımızın, derneklerimizin, her kesimden insanımızın bu konuda desteğine çok fazla ihtiyacımız var.Bu konuda gerçekten de bazı ilçelerimiz ön plana çıkıyor, teşekkürü de hak ediyor. Ben özellikle bu sene ulusal ligde mücadele edecek olan Taşköprü, Araç, İnebolu, merkezdeki takımlarımız da var. Özellikle bu ilçelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Diğer ilçelerimizin de hem kaymakamlık ve hem belediye başkanlarımızın da şahsen Kastamonu Valisi olarak çok daha fazla desteklerini bekliyorum. İnşallah bizde Sayın Mehmet Yurt başkanımız da ifade ettiler. Hem valilik, hem belediye olarak da bu konuda her zaman olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen desteği fazlası ile vermeye hazırız. Bizim sözümüz, taahhüdümüz, hem başkanımıza, hem değerli spor kulüplerimize, sporculara ulaşabildikleri kadar daha çok öğrencimize gencimize ulaşsınlar. Onları bir forma ile buluştursunlar. Bu yavruların ışıltısı zaten hepimizin içini açıyor. O yüzden bu konuda en ufak bir karamsarlığa düşmesinler. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ben özellikle bu konuda sponsor desteğinde bulunan firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle sponsor desteği olan firmalarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Destekleri çok anlamlı.”

Tören sporcuların gösterileri, ödüllerin sahiplerine verilmesi ve törende bulunan tüm sporseverlerin ailelerin bulunduğu toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.
Yorum Yazın