TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Kastamonu Belediyespor adını EHF Avrupa Ligi'ne yazdırdı

Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Ligi 3. eleme turunda Kastamonu Belediyespor, Macaristan'ın DVSC Schaeffler takımını 31-30 mağlup etti.
Kastamonu Belediyespor adını EHF Avrupa Ligi'ne yazdırdı
İrfan Salcı/Kastamonu - Helle Thomsen: “Oyuncularım kendileriylegurur duyabilir”

Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Ligi 3. eleme turunda Macaristan'ın DVSC Schaeffler takımını 31-30 mağlup ederek EHF Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanan Kastamonu Belediyespor'un Danimarkalı antrenörü Helle Thomsen, "Oyuncularımız performans olarak birkaç adım yukarıya çıktı, kendileriyle gurur duyabilirler." dedi.

Thomsen, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, DVSC Schaeffler'in çok güçlü bir rakip olduğunu söyledi.
Macaristan liginin de güçlü bir lig olduğunu belirten Thomsen, "Bugün çok büyük bir şey yaptık. Oyuncularımız performans olarak birkaç adım yukarıya çıktı, kendileriyle gurur duyabilirler. Bu bizim için, takım için ve Türkiye hentbolu için çok önemliydi." diye konuştu. 

Kaptan Serpil: “İnanmıştık”
Takım kaptanı Serpil İskenderoğlu ise uzun zamandır karşılaşmaya hazırlandıklarına işaret etti.
Her gün maçla ilgili çalışma yaptıklarını anlatan Serpil, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ona göre hazırlandık ama alacağımıza inanmıştık. Geçen sene de onları elemiştik. İnşallah gruplarda daha iyi şeyler yapıp Kastamonu'ya, Türk hentboluna güzel başarılarla katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu. 

Nina Zulic:Çok mutluyum
Kastamonu Belediyespor’un sezon öncesinde Sloven ekibi RK Krim Mercator’dan renklerine kattığı 24 yaşındaki Nina Zulic, Macar ekibi DVSC Schaeffler ile oynanan karşılaşmada 9 sayı kaydetti ve takımının en skorer ismi olarak galibiyette önemli rol oynadı. Karşılaşmanın ardından TV366’ya kısa bir değerlendirme yapan Zulic: “Kesinlikle çok mutluyum. Yorgunluğumuza rağmen bütün enerjimizi sahaya yansıttık. Çok sert antrenmanlarda yaptık. Yüzde yüzümüzü sahaya yansıttık diyebilirim” dedi.

Galip Vidinlioğlu: Hedef kupayı getirmek
KASTAMONU Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada büyük heyecan ve sevinç yaşadı.
Karşılaşma sonrasında TV366 mikrofonlarına konuşan Başkan Vidinlioğlu: “Güzel bir galibiyet oldu. İnşallah gruplara kaldık. Bundan sonrası için hedefi daha da büyütüyoruz. Türkiye’mize, Kastamonu’muza bir kupa getirmek istiyoruz. Bütün çabamızda bu yönde... Biz zaten çok güçlü bir takımız. Bu sezon da bazı takviyelerimiz oldu. Bu kadar güçlü bir takımla inşallah gruptan da çıkarız. Hedef kupayı getirmek, herkesin emeğine sağlık” şeklinde konuştu.


Rakip Antrenör’den maç sonu değerlendirmesi...

“Kastamonu, iyi oynayan bir Avrupa takımı”

DVSC Schaeffler Baş Antrenörü Vilmnos Köstner Kastamonu Belediyespor kadın hentbol takımının galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası değerlendirme yaptı.

Kastamonu Belediyespor, Avrupa Kupası (EHF) 3. eşleşme turunda Macar ekip DVSC Schaeffler’i 30-31’lik skorla yendi. Karşılaşma sonrası DVSC Schaeffler baş antrenörü Vilmnos Köstner oyunu değerlendirdi. Ukraynalı iki hakemin yönettiği maçı değerlendiren Köstner, takımın 8 haftadır sahadan ayrı kaldığını anımsatarak: “Çok uzun bir aradan sonra kızlar harika oynadılar ve savaştılar, beklenenin çok üzerinde performans sergilediler. 7 oyuncumuzun eksikliği az da olsa hissedildi. Hücum ve birkaç teknik kusurumuz vardı. Eksiği kendimizde aramalıyız. İyi oynanan bir Avrupa hentbol takımıyla karşılaştığımızı unutmayalım” dedi.
Yorum Yazın