TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

GS'li genç oyuncu Mustafa Kapı, yeni Merih Demiral vakası mı?

Galatasaray'da yeni sözleşme tekliflerine olumsuz yanıt verdiği için kadro dışı bırakılan genç futbolcu Mustafa Kapı ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Bununla ilgili kısa bir araştırma yaptık.
GS'li genç oyuncu Mustafa Kapı, yeni Merih Demiral vakası mı?
Murat Akyol - Galatasaray altyapısına 2014 yılında Denizlispor altyapısından 9 yaşında transfer olan Mustafa Kapı, 2 yıllık gelişim süreci ardından U16 takımına geçti, 2017 yılında GS U17, 2018'de GS U19'a yükseldi. 2016 Yılında Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Levski karşısında oynattığı 14 yaşındaki Mustafa Kapı hakkında "Altyapının başına geldiğim günden beri Mustafa'nın ne kadar yetenekli bir futbolcu olduğunu biliyordum." diyerek kendisini o yaşta A Takımla maça çıkarmıştı. Daha sonra Fatih Terim'de oyuncuyu A Takımla maça çıkardı.

Asıl olay Galatasaray ve Mustafa Kapı arasında geçen sözleşme krizi. Bununla ilgili sarı kırmızılı kulüp, yaptığı resmi açıklamayla Mustafa Kapı'nın sözleşmesinin uzatılması konusunda kendisine sunulan tüm yapıcı teklif önerilerini  reddettiğini duyurmuştu. Söz konusu açıklamada, "Son 3 yılı yatılı olmak üzere 2014 yılından bu yana Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde, yetişmesi için emek ve değer verilen Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri reddettiğinden, kadro dışı bırakılmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

Galatasaray'ın bu açıklaması sosyal medyada taraftarları ikiye bölmüştü. Bir grup taraftar, genç futbolcu hakkında yapılan bu açıklamanın sert olduğunu ifade ederken; bir diğer kesim ise Mustafa Kapı'nın tutumunun Galatasaray geleneklerine yakışmadığını ve açıklamanın doğru olduğunu savunmuştu.

'Amacım para değil'

Bunun yanı sıra Mustafa Kapı'da kendisiyle ilgili açıklama ve iddialara yanıt verdi, "Amacım kontrat, para vs. ya da Galatasaray'a saygısızlık değil. Önüm kapalı. Fenerbahçe de gündemimde değil. Bu ortamda ilerleme ihtimali görmüyorum. Hedefim Avrupa'da oynamak. Kontrat uzatmama konusu tamamen budur. Ayrıca, Fatih hocama saygısızlık da etmem. '' diyerek durumu açıklıyor.

'Genç oyuncular küskün gidiyor'

İki tarafın açıklamasına bakıldığında durum Galatasaray'ın oyuncu bırakmama isteği, Kapı'nınsa takımdan ayrılma isteği olarak yorumlanabilir. Böyle bir tabloda akıllara daha önce Fenerbahçe altyapısında oynayan Merih Demiral'ın durumu geliyor. Kulüplerimizin yabancı genç oyunculara yüksek bedeller ödeyip, kendi yetiştirdiği oyunculara maddi olarak tam karşılık verememesi, verse de maçlarda oynatmaması genç futbolcuları küstürüyor. Takımları tek taraflı suçlamak da doğru olmayabilir, taraftarların bir bölümünün yabancı oyuncu sevdası, Türkiye'de durumu bu noktalara getiren etkenlerden birisi. İlerleyen zamanlarda Mustafa Kapı hakkında neler olacağını hep birlikte takip edeceğiz...
Yorum Yazın