TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Gelecek vaat eden Diyarbakırlı genç futbolcuları Trabzonspor kaptı

Geçen yıl faaliyet göstermeye başlayan Diyarbakır Inter Akademi’nin 2009 doğumlu futbolcuları Muhammed Miray Bayrak ve Yasin Akçay, Süper Lig devi Trabzonspor’un alt yapısına transfer oldu. Bordo-Mavili kulüp, Trabzon’da genç futbolcuların aynı zamanda eğitimlerini de üstlenecek.
Gelecek vaat eden Diyarbakırlı genç futbolcuları Trabzonspor kaptı
İtalya’nın dünyaca ünlü kulübü Inter’in adını taşıyan ve kısa sürede alt yapıda ekol haline gelmeye başlayan Diyarbakır Inter Akademi’nin gelecek vaat eden iki genç ismi daha Süper Lig’in yolunu tuttu. Trabzonspor’un futbolcu izleme ekipleri tarafından bir süredir yakın takipte olan 12 yaşındaki Muhammed Miray Bayrak ve Yasin Akçay, katıldıkları turnuva ve seçmelerdeki başarılı performanslarının ardında Bordo-Mavili kulübe transfer oldu. Diyarbakır’daki resmi işlemleri tamamlanan genç futbolcular, bundan sonra Trabzonspor alt yapısında mücadele edecek, Trabzon’da kalacak ve okul hayatlarını da orada sürdürecek.

Diyarbakır’da büyük bir futbolcu alt yapı potansiyeli olduğunu keşfeden Türkiye’deki ve Avrupa’daki önemli kulüpler, son yıllarda kentte yürüttükleri faaliyetlerle genç isimleri keşfediyor.

“Hedefimiz Nice Yıldızlar Yetiştirmektir”
Bir buçuk yıl önce kurulan Diyarbakır Inter Akademi, son olarak iki genç futbolcusunun Trabzonspor’a transfer olmasıyla öne çıktı. Muhammed Miray Bayrak ve Yasin Akçay’a bundan sonraki hayatlarında başarı dileğinde bulunan Inter Akademi’nin yönetici ve teknik heyeti, ”Hedefimiz Diyarbakır’daki genç futbolcu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek Türk futboluna nice yıldızlar yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın