TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

OGÜNhaber uyardı, KKTC Cumhurbaşkanı açıklama yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi

OGÜNhaber'in KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bir açıklama yapmadığını vurguladığı haber üzerine Akıncı açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklama üzerine tepki gösterdi, "Açık ve net söylüyorum, hadsizliktir haddini bilmemektir."
OGÜNhaber uyardı, KKTC Cumhurbaşkanı açıklama yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi
ogunhaber.com'un 11 Ekim'de yaptığı Akıncı haberi üzerinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yapmıştı.





KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, on yıldır bölgede kan aktığını bundan böyle de akmaya devam ederse barışa ulaşmanın mümkün olmayacağını söylemişti.


OGÜNhaber uyardı, KKTC Cumhurbaşkanı açıklama yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akıncı'nın harekat açıklamalarına sert tepki gösterdi.


"İnanıyorum ki KKTC halkı gereken dersi verecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı toplantıda KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı açıklamalarına ilişkin sert tepki verdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Açık ve net söylüyorum hadsizliktir haddini bilmemektir. Dünya'da KKTC'nin devlet olma mücadelesini bizden başka veren var mı? Yok.  Öyle bir yere savruluyor ki...

Haddini bilmesi lazım, kendini bilmesi lazım. Oturduğu makam kendi gücü ile elde edilmiş bir makam değil Türkiye Cumhuriyeti'nin mücadelesi ile kazanılmıştır. İnanıyorum ki KKTC halkı gereken dersi verecektir."


KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat’tan Barış Pınarı Harekatı’na destek

KKTC 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yaptı. Talat, Türkiye’nin on yıllardır teröre ciddi kayıplar verdiğini belirterek, "Umarım 40 yıldır terörden büyük acılar yaşayan, evlatlarını kaybeden, maddi manevi kayıplar yaşayan Türkiye’nin askeri harekatı bir an önce başarıya ulaşır ve bölgedeki tüm halkların barış içinde, kardeşçe yaşamasının yolu açılır" ifadesini kullandı.
Yorum Yazın
  • R.Y.
    Böyle Tohumu bozuk p....r KKTC gibi bir yerde nasıl Cumhurbaşkanı oluyor ona şaşıyorum.