TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Muharrem İnce'nin 'çete' iddiaları CHP Genel Merkezi'nde dinlenecek

'Beştepe'de Erdoğan'la görüşen CHP'li' iddialarının ardından adı ön plana çıkan ve 'Bana CHP içindeki bir çete tarafından kumpas kuruldu' diyen Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi'ne çağrılacak. Merkez, İnce'nin iddialarını dinleyecek ve gerekirse komisyon kurulacak.
Muharrem İnce'nin 'çete' iddiaları CHP Genel Merkezi'nde dinlenecek
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin, parti yönetiminde 'çete bulunduğu' iddiası Genel Merkez'de büyük tepki yarattı.

Kılıçdaroğlu'nun davetini beklemeden basın toplantısı düzenleyen İnce'nin bu iddasının parti yönetimi tarafından olayların soğumasından sonra dinleneceği belirtildi.

Muharrem İnce'nin parti yönetimine dönük eleştirilerin bir bölümünü, yaptıkları sekiz dakikalık konuşma sırasında Kılıçdaroğlu'na aktardığı öğrenildi.

İnce, Genel Merkez'e çağırılacak

Bu görüşmede Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye, bu eleştirileri ve iddialarını daha sonra dinleyeceğini söylediği ancak İnce'nin bu daveti beklemeden basın toplantısı yapmasının partide gerilimi yarattığı da kaydedildi.

Parti kaynaklarının, tartışmanın durulmasından sonra İnce'nin Genel Merkez'e çağrılarak dinleneceğini ve gerekirse iddialarını araştırmak üzere bir komisyon kurulabileceğini belirttiği öğrenildi.

"Çete söylemi bühtandır"

Kılıçdaroğlu, "İnce'nin parti yönetimine dönük bazı kişilerin çeteleştiği yolundaki iddiasını nasıl karşılıyorsunuz" sorusuna, "CHP içinde çete bulunduğunu söylemek gaflettir, bühtandır (kara çalmadır)" yanıtını vermişti.

Ne olmuştu?

Rahmi Turan'ın " Beştepe'de Erdoğan'la görüşen CHP'li" başlıklı yazısının ardından bahsi geçen yazıdaki CHP'li olduğu öne sürülen Muharrem İnce, iddiaları kesin bir dille yalanlayarak "Kanıtlarsanız, Taksim'de kendimi yakarım" demişti. İnce ayrıca CHP içinde bir çete olduğunu ve kendisine bu çete tarafından bir kumpas kurulduğunu dile getirmişti.
Yorum Yazın