TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

İYİ Parti'den Çin'e: Boş konuşmayı bırakın

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nden Akşener'e yönelik 'Çin tarafı haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır' paylaşımına İYİ Parti'den, Akşener'in Çin'e 'tokat' attığı görselle cevap verildi.
İYİ Parti'den Çin'e: Boş konuşmayı bırakın
Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik "Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" şeklinde bir ifadenin de kullanıldığı paylaşım sonrası, Büyükelçi Lui Şaobin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Büyükelçilik hesabından yapılan bu paylaşım üzerine İYİ Parti de sosyal medya üzerinden "Boş konuşmayı bırakın, siz önce Uygur'lara yaptığınız soykırımı durdurun" yanıtını verdi. Paylaşıma eklenen görselde Akşener'in, Çin Büyükelçiliği'nin paylaşımındaki ifadelere karşı Çince "Uygur soykırımını durdurun" diyerek tokat attığı görülüyor. İYİ Parti lideri Akşener'in konuyla ilgili yarın ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor.



Çin Büyükelçiliği paylaşımına muhalefet partileri de tepki gösterdi.

GELECEK PARTİSİ: ÇİN'İN RACON KESMESİNE YERLİ VE MİLLİ İKTİDARIMIZ NE DİYOR?
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: "Uygur Türklerinin katliam yıldönümünde Çin elçiliğinin racon kesmesine yerli ve milli iktidarımız ne diyor? En azından elçiyi bakanlığa çağıracak mısınız? Yoksa sineye mi çekeceksiniz? Abdülhamid'e dizilerde elçi tokatlatmayı bırakıp, önce bu pervasızlık için gerekeni yapın!"

SAADET PARTİSİ: AÇIKÇA HEDEF ALINMASI BÜYÜK BİR HADSİZLİKTİR
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Kaya: "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ın, Çin Büyükelçiliği tarafından açıkça hedef alınması büyük bir hadsizliktir! Dışişleri tarafından gereken cevap verilmeli ve bu hadsizliğe karşı sessiz kalınmamalıdır!"
Yorum Yazın