TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Erdoğan: Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin, "Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil. Ne kadarlık gücün Kara Kuvvetlerinden katılması gerekir, kararı verilir, adım atarız." dedi.
Erdoğan: Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil
AA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin şunları kaydetti:

"Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil. Ne kadarlık gücün Kara Kuvvetlerinden katılması gerekir, kararı verilir, adım atarız. Biz bu operasyonla ilgili ne Sayın Biden'la ne Sayın Putin'le herhangi bir görüşme yapmış değiliz. Türkiye'nin güvenlik teşkilatı, bizler icazetli çalışmıyoruz. Kararı verir, adımı atarız. Amerika'nın da artık bizi bilmesi lazım. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki bu operasyon böyle rastgele 'acaba kim ne der, nasıl olur' diye düşünülerek yapılmış bir harekat değil. Daha önce de söylediğimiz gibi eğer ülkemize, topraklarımıza birileri rahatsızlık veriyorsa bunlara biz bedelini ödetiriz. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu boşuna söylemedik. Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda bu adımlar atıldı. Kobani'de yuvalanan teröristlere karşı 12 hedefi etkisiz hale getirdik. Herhangi bir tahdit yok, harekatın sürekliliği söz konusu."

Türkiye-Mısır ilişkilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada adım atılmış oldu. Kendilerinden tek isteğimiz, bu görüşmelerle bize karşı Akdeniz'de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim. ürk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemli. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. Temennim odur ki önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi noktaya taşıyalım istiyoruz."
Yorum Yazın