TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, AK Parti'ye katılıyor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, CHP’den istifa eden kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın AK Parti'ye katılacağı iddia edildi.
Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, AK Parti'ye katılıyor
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, 31 Ekim’de CHP’den istifa etmişti.

Atatürkçülerin CHP’de temsil zeminini yitirdiğini ve CHP’nin laikliği savunan bir parti olmaktan çıktığını savunan Aslı Baykal, CHP’nin “ulus aşırı İslamcı görünümlü oluşumlara” alan açtığını iddia etti. CHP’nin merkez parti taklidinden öteye gidemediğini ileri süren Baykal, “Bu siyaset formu CHP’yi kimliksiz bir yapıya büründürmüş ve sığ politikaların mahkûmu haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP’nin ciddi bir savrulma yaşadığını iddia eden Baykal, “Bu savrulmadaki en can acıtıcı noktanın CHP’nin gayri millî bir pozisyona gelmesidir” dedi. “Atatürkçüler bu dönem itibariyle mücadele alanı olarak Millet İttifakı’nda hiçbir şekilde imkân bulamayacaklardır” diyen Baykal, Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye ihtiyaç duymadığını da söyledi.

ASLI BAYKAL: MİLLİ SAFTAYIM
Sosyal medya hesabından dün (16 Kasım) açıklama yapan Aslı Baykal, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Baykal, “Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrımilli olarak ayrışıyor. Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, Alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye’yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum” dedi.

Yorum Yazın